Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Благодарим ви, млади таланти!

19 април 2015, Неделя | 09:13 | култура

Таланти от Велинград с грамоти и статуетки от фестивал на изкуствата "Млади таланти"

Международният детски фестивал  на изкуствата „Млади таланти” се провежда всяка година в Двореца на децата в гр. София. Участниците са деца и младежи до 19 години. На този форум се откриват и популяризират млади таланти, създават се приятелства, установяват се контакти и сътрудничество  между деца от различни градове и школи, приобщават се към културните ценности на различните изкуства.

Велинградските млади таланти се включиха във фестивалната програма с четири постановки по сценарий и режисура на г-жа Иванка Дебелушина .

Децата от клуб Театър „Звездичка” при ОУ „Неофит Рилски”, Велинград представиха с голям актьорски импулс „Объркана приказка” и спечелиха симпатиите на  публиката. Малките таланти заслужено получиха специалната награда на журито –десетдневна творческа ваканция на морския бряг.

Отлично се представи и театрална формация ”Чепинче” към ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий” с хумористичната постановка „Обещай ми любов”. Изпълнението на талантливите момчета и момичета внесе много настроение и изпълни залата с бурен смях.

В не по-малък празник се превърна представянето на по-големите ученици от театралната школа към ОДК Велинград и театрално студио „Smile”, които представиха постановките „Пейката” и „Сватбата”, и се превъплатиха в ролите си като истински професионалисти. Музикалното оформление на пиесите е заслуга на г-жа Нина Маврикова и г-н Иван Бандаков.

Велинградските участници получиха много поздравления и благодарности за впечатляващото си представяне и бяха наградени с грамоти и статуетки.

И всичко това е благодарение на всеотдайната, неуморна и неизчерпаем извор на оригинални идеи госпожа Дебелушина . Тя е човекът, който с много обич и педагогическо майсторство, успява да възпитава младите таланти, да събужда тяхното любопитство, творческо въображение и ги вдъхновява да вървят уверено по пътя на театралното изкуство.

   Прекрасни млади актьори, ние, вашите учители се гордеем с вас!

                                                                     

 Веселка Аршинкова

начален учител

   ОУ „Н. Рилски” Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени