Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Благотворителна кампания в ОУ „Христо Ботев“

16 октомври 2018, Вторник | 10:29 | образование

Благотворителна кампания в Основно училище „Христо Ботев“- Велинград

На 08.10.2018 г. в Основно училище “Христо Ботев“- Велинград се проведе първата за България и  по мащаб дарителска акция под надслов “Какво е Добротата“. Събитието, предизвикало  щастливите усмивки на всички ученици от училището, се организира от фирма „ Котани“с изпълнителен директор  за Австрия г-н Гюнтер Вюрер  и  с изпълнителен директор за България  г-жа Мария Лазарова , която е наша съгражданка.

В слънчевия ден на двора на училището нашите скъпи гости бяха посрещнати  с питка по стар български обичай и закичени със здравец от облечените в носии Александра Байлова, Виктория Карова, Илияна Белева  и Рая Тодорова от 3 б клас. Съучениците им впечатлиха  с подготвения  рецитал на тема „Доброта“ и с последвалото музикално изпълнение на Павел Кънчев.

Нашият дарител получи сувенири, изработени от децата , след което на всяко едно дете беше връчен подарък.

Г-н Гюнтер  Вюрер разгледа училището и бе възхитен от изложбата с произведения  на учениците от 1-3 клас. Той сподели задоволството си от факта , че училището е с 195- годишна история , а фирма „Котани “ - със 135 -годишна.

С нетърпение го очакваха и учениците 5-7 клас. На входа гостите бяха посрещнати от Йорданка Хаджиева и Валентин Китов в красиви народни носии. Музикалното изпълннение на Калина Десподска от 6 а клас  трогна всички.

На Дарителя бе връчен сертификат за дарение от Директора на училището г-жа Марияна Байлова  . Всеки ученик получи своя подарък и благодари от сърце. На раздяла г-н Гюнтер Вюрер сподели ,че  е много хубаво  да получаваш подаръци -  това те прави щастлив ,но 10 пъти по - хубаво е да подаряваш и да виждаш щастието в очите на другите, особено когато това са деца.

        Огромна благодарност за този благороден жест от всички нас!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени