Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Йордановден 2010

06 януари 2010, Сряда | 10:00

Богоявление - Йордановден

Йордановден икона   Според християнската религия, 6-ти януари – Йорданов ден, се посвещава на кръщението на Христос в река Йордан. На този ден се прави водосвет. След отслужване на служба в църквата, свещеникът хвърля кръст във водата. Този, който го извади , ще бъде здрав и щастлив през цялата година. Ако кръстът замръзне, според поверието годината ще е здрава и плодородна. На този ден на масата се слага: прясна пита, пълнени чушки, сарми с кисело зеле, боб, орехи. Празнуват: Йордан, Йорданка, Божана, Данчо, Данка, Боян, Богдан и други с производни имена!

   Честито на всички именници! Екипът на gradvelin поздравява специално именниците Йорданка и Иван Казалиеви с пожелание за много здраве и творчески успехи! А ето и поздрави от учениците Йордан и Йорданка:

Йордан Бозаджиев, 13 г.

Всички празници са хубави, важното е да имаш настроение, да си го празнуваш хубаво!

Живи и здрави да са всички именници!

Йордан Бозаджиев

Йорданка Маноилова, 12 г.

На себе си пожелавам много здраве, щастие и късмет, а на всички именници да им се сбъднат мечтите и много любов!

Йорданка Маноилова

 

Коментари

Да са живи и здрави всички именици! На Йорданка и Иван Казалиеви пожелавам още дълги години да ни водят в царството на красотата и хармонията - музиката, изпълнена от талантливите им ученици! С уважение: Стойна

#1 Стойна Стоянова в Сряда, 06 януари 2010 10:44

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени