Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

134 г. от гибелта на Ботев

03 юни 2010, Четвъртък | 09:45 | празник

Велинград почете паметта на Ботев

Пред паметника на Христо Ботев в централната градинка на 2-ри юни - денят на Ботев и всички знайни и незнайни , загинали герои , се събраха много граждани, общественици и културни дейци. Тържествената церемония се състоя в 11.30 ч. и започна с прочувствените слова на Иван Гергев „..днес е денят на загиналите , които дадоха своя живот пред олтара на майка България…между тях с особено лъчезарие грее името на Христо Ботев…голям и безсмъртен като Балкана, който му даде своя скут и своя връх…”.

След него слово за Ботев изнесе и зам.кметът Георги Янчев. „…Много творци е родил нашият народ, но един от най-искрящите сред тях е Ботев…Великите поети са като високи планини, имат многократно ехо.”. С минута мълчание всички присъстващи почетоха паметта на ботев и загиналите герои, дали живота си, за да бъдем свободни ние.

Тържествената церемония завърши с поднасяне на венци и цветя от : Общинска администрация Велинград, Общински съвет Велинград, политическа партия ГЕРБ, Общински съвет на БСП, Исторически музей, земеделски народен съюз, СДС, политическа партия „Атака”, Движение за права и свободи, Общинска организация ВМРО Велинград, Партия на българските комунисти, ученици, граждани и гости.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени