Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Затвор грози заловен бракониер

05 юни 2013, Сряда | 16:06 | общество

8 години затвор грози заловен бракониер след съвместна акция на РУП Велинград и ДЛС „Чепино“

бракониерство

Я. М. Я. от с. Биркова бракониерства с незаконна пушка в ДЛС „Чепино”, което съгласно Закона за лова и опазване на дивеча от една година се управлява съвместно с „Допелман”.

До 8 години затвор за бракониерска дейност и незаконно притежаване на оръжие грозят Я.М.Я. от с. Биркова. Лишаването от свобода се предвижда в Наказателния кодекс на Република България по чл.237 за бракониерство и чл.339 за незаконно притежаване на оръжие.

бракониерстванеОбразувана е преписка за бракониерската дейност на Я. М. Я, извършена с незаконното оръжие и патроните за нея, които са намерени в къщата му. Открити са още прясно месо, кости и череп на диви животни, което говори за постоянна бракониерска дейност.

"Ще пресечем бракониерската дейност на територията на Чепино и ще бъдем безкомпромисни към всички нарушители. Сега прокуратурата разполага с всички доказателства за престъплението и вярваме, че обвиненият ще понесе наказанието си, съгласно закона”, коментираха от управата на фирма „Допелман”. На основание чл.9, ал.12 от Закона за лова и опазване на дивеча и въз основа на спечелен конкурс, „Допелман” има сключен Договор за съвместна дейност за осъществяване на ловностопански дейности на територията на ДЛС „Чепино”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени