Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Затвор за бракониера в Чепино

24 септември 2013, Вторник | 13:33 | прессъобщение

Затвор за Якуб Мустафов Якубов от с. Биркова

бракониерстванеВелинградският районен съд постанови присъда „лишаване от свобода“ на бракониер, действал в района на държавното ловно стопанство (ДЛС) „Чепино“. Това е първият случай на налагане на най-тежката санкция на бракониер в региона. От държавното стопанство от години се опитват да преустановят злоупотребите. „Най-сетне имаме справедливо наказание”, е техният коментар. От управата на стопанството определят решението на съда и като първата решителна стъпка към прекратяване на бракониерската дейност на тяхна територия и заявяват, че всеки, който си позволи да наруши закона ще бъде изправен пред съда.

Припомняме, че през юни т.г. след съвместна акция на районното управление  на полицията във Велинград и ДЛС „Чепино“, на територията на държавното ловно стопанство бяха открити незаконно оръжие и патрони при проверка срещу Якуб Мустафов Якубов от с. Биркова. Проверката е извършена за незаконна дейност в стопанството, което съгласно Закона за лова и опазване на дивеча от една година се стопанисва  съвместно от „Допелман” и ЮЦДП.

При полицейската проверка бяха открити прясно месо, кости и череп на диви животни. Според съдебното решение, осъденият трябва да заплати и разноските по делото, а незаконното оръжие и патрони се отнемат.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени