Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Интереси бутат Културния Дом

29 март 2012, Четвъртък | 20:09 | общество

Остава в сила решението за събаряне на Културния Дом

Проект за Културен дом с хотелска част от 2003 година.На днешното заседание на Общински съвет, съветниците с болшинство гласуваха против разглеждане на точка 33 от дневния ред (Решение №71/22.12.11г. на ОбС-Велинград относно премахване на сграда "За Културен дом и изложбена зала" в кв.141 по плана на Велинград и Постановление на Окръжна прокуратура - Пазарджик), предложена от кмета Иван Лебанов. Очевидно икономически интереси обединиха мнението на повечето съветници относно съдбата на Културния дом. По-долу може да видите документите, с които кметът Лебанов се мотивира за разглеждането на точка 33.

 Решение № 71/22.12.2011 год.(1 стр.)

 ПОСТАНОВЛЕНИЕ за прекратяване на наказателно производство (8 стр.)

 Нотариален акт (2 стр.)

 Държавен вестник бр. 22 от 14.03.2006 (1 стр.)

Коментари

Да бе,да!Да не би Общинският съвет да избра Иван Лебанов за кмет?!Нямат такива правомощия-така,че.....!

#47 Спиро в Неделя, 01 април 2012 19:31

Общински съвет Велинград ще проведе извънредна сесия в понеделник като първа и единствена точка ще бъде отстраняването от длъжност на кмета Иван Лебанов!!!!

#46 в Неделя, 01 април 2012 14:34

До общински съветник № 45 Първо: Юристите също са консултанти. Проверено ли е дали тези 7-8% са придобити по законен начин? Както се вижда за Културния дом никой не е упълномощен от общински съвет да изменя дружествения договор и да променя квотите. Освен, че юристите трябва да са качествени, те не трябва да са корумпирани

#45 в Неделя, 01 април 2012 13:11

Навремето дядо Славейков си го е казал: - Радвай се, парице, всесилна царице! Зарад теб, парице, зарад твойто лице, що работи стават! Царства и престоли зарад тебе шават, секи теб се моли, тебе жертви коли. Сега неговите думи са още по-актуални , това напълно важи за навързалите се като черва, алчни за пари, играчи в сагата „Културен дом”.

#44 в Неделя, 01 април 2012 12:44

Системата е отработена от много години...Вземете за пример Градският стадион, Централният паркинг...Общината има само 7-8 % участие в тези дружества!!!! Което значи, че няма никаква власт!!!Има глас, но няма власт!!!Има дялово участие, което е много малко, за да имаш решаващ глас...Тук имат дума юристи, и то силни и в час юристи, а не консултанти...Прехвърляни са дялове от една фирма на друга, вдиган е капиталът на цялото дружество, намалян е капиталът на общината чрез отписване на 600 м2 и идеални части,транформация на ООД в АД.....Много хватки са правени за да стане системата Halifax!!! Демек като Стадиона, Центр. паркинг и много други...

#43 Общински съветник 1 в Неделя, 01 април 2012 12:40

a stiga be tuka golqm dvuboi... izchetoh mneniata otgore otgore i mi e interesno obshtinskia suvetnik kude e sega, neka da kaje vuzmojno li e da se vurne kulturnia dom i da nqma dalaveri ili vsichki sa zaedno.. :?

#42 в Неделя, 01 април 2012 11:20

До общинските съветници: Не знам какви документи търсите- явно под вола теле. Малко се ограмотете! Ето ви правните основания ,че земята и сградата на Културен дом са общинска собственост. Преходни и Заключителни разпоредби от ЗАКОН ЗА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ § 10. (1) (Предишен текст на § 10 - ДВ, бр. 22 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 1998 г.) С влизането на закона в сила преминават в собственост на общините обектите, изградени с държавни средства, предоставени на бившите народни съвети, или с доброволен труд и средства на населението. § 42. Застроените и незастроените парцели и имоти-частна държавна собственост, отредени за жилищно строителство и за обществени и благоустройствени мероприятия на общините, съгласно предвижданията на действащите към датата на влизането в сила на този закон подробни градоустройствени планове, преминават в собственост на общините.

#41 в Неделя, 01 април 2012 11:14

До № 41 Без делегирани от Вас права, Кметът не може да продава нищо. Нещо увърташ, съветнико. Ами като имате болшинство, както решихте да се събаря Културния дом, така и вземете решение да се развали това дружество и всички от Хорос до Културен център АД да си плащат борчовете, поне земята да си върне общината. Тия разбойници-управителите от дружествата са за затвора.Не само тия, но и от другите общински дружества са за разваляне.За какво сте назначили представители от общинския съвет в тях?Да люпят семки и да гледат в тавана.

#40 в Неделя, 01 април 2012 07:04

чл.21 ал.9от ЦМСМА гласи :9. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г.) приема решения за създаване, преобразуване и прекратяване на търговски дружества с общинско имущество и избира представителите на общината в техните органи;но знаете ли колко време ще отнеме едно разваляне на такова дружество?А и да не стане точно това което никой не очаква след едно такова решение кмета да продаде и останалите 25% та да остане общината и без хич.

#39 в Събота, 31 март 2012 23:36

Щом като е общинска собственост тази сграда, какъв е проблемът да се извади Акт за общинска собственост???!!! А???!!! :?

#38 QWERTY в Събота, 31 март 2012 23:30

До № 37 Все пак уважаеми г-н съветник внесете предложение за прекратяване на търговското дружество, като се позовете на разпоредба на Чл. 21.,ал.1,т.9 от ЗМСМА.Мотиви за прекратяване колкото искате. Да видим тогава кой как ще гласува и каква позиция ще вземе всеки един от членовете на общинския съвет.

#37 в Събота, 31 март 2012 19:51

До № 37 Не искам да си губя времето да чета ЗМСМА,а и не е моя работа но, ако няма такива разпоредби, който да принудят Кметът, тогава искайте промяна във законодателството, иначе остават съмнения в хората , че и Вие сте, като предишните управници на града. Такава инициатива може да проявите.

#36 в Събота, 31 март 2012 18:36

Прав си и то много.но в този град винаги ще има колкото за толкова и против всяко едно решение.Наистина 20 години никой нищо не е направил за общината а само за себе си.Но повярвай ми общинския съвет не може да вземе решение но не и да принуди кмета да го изпълни.Само пояснявам,хора които са били преди 10 годи във власта и сега.1.Иван Лебанов тогава съветник сега кмет,2.Екатерина Каферинова ,3.Тома Пачалов,4.Атанаска Хрисчева сега заместник кмет.Нима си мислиш че елесно на новия общински съвет да се справи с тези хора които неминуемо имат нещо общо със почти всяка далавера в града?Кой?Тия млади момчета които сега влизат в политиката.Ако някой трябва да прави нещо то това трябва да са именно тези описаните горе ако имат ДУПЕ както се казва.

#35 до 35 в Събота, 31 март 2012 18:12

явно измамници и търгаши безчинстват двадесет и повече години във Велинград и няма сила която да ги спре, а вие си коментирайте коментирайте и какво от това! :? :? :?

#34 в Събота, 31 март 2012 17:55

Според мен досегашните общински съвети бяха на принципа на мафията- ти ми свърши днеска услуга, а аз утре. Става въпрос за отделни партийни групи, които бяха групи по интереси или лобита на лични или корпоративни интереси). Кажи ми, драги ми общински съветнико, в тоя град взето ли е едно решение в полза на общината от предишните управници? Само общината я цакат,тя винаги е валат. Като почнеш от приватизационните сделки и стигнеш до всякакви схеми за източване на общината. Ами като направихте комисии за проверка на търговските дружества докъде я докарахте- май че до никъде, до под кривата круша. Беевци ,Баневци , Баевци и да не изброяваме другите нароили се Каферинови дружества. Какво мъдрувате още или нямате капацитет и воля да направите тези проверки, както обещахте? С един Културен дом не можете толкова време да се справите, та камо ли с другите търговски дружества .Чакате общинска администрация да ви представи документи- ами чакайте, докато падне тавана, да видим тогава как ще се оправдавате. На наивници ли ни смяташ, като казваш , че кметът и зам.кметове не присъствали и няма кой да защити позицията на администрацията. Ами нали и те с мълчаливото си съгласие и не даване на документи участват в заверата за събаряне на културния дом. И си погледнете какво сте обещавали на гражданите по време на изборите и вижте дали сте изпълнили нещо досега. Всеки говори за документи , а не казвате какви. Някой от съкратените служители може и да ви представи, ама за това се иска не много акъл. Никой до сега от вас на каза това дружество дали си е изпълнило целта, за което е създадено. Легитимни ли са подписите на Дафов и Топорчев. Не са изпълнени нито целта и предмета на дружеството, нито подписите са легитимни. Нямате нужда от никакви документи. Просто трябва да са подадат искови молби срещу всички дружества от „Хорос” до „Културен дом” АД за разваляне на договора и нищожността на последващите актове.

#33 в Събота, 31 март 2012 17:39

Няма вас няма нас само Атанас.Най-добрия кмет беше Атанас Водев,гепна си 200-300 бондака човечеца,сега го и оправдаха,той е единствения кмет в България който беше кмет въпреки че загуби изборите,ся сте тръгнали да го плюете,ей вие срещу него да вървите нема да го стигнете.И в съвета изкара една годинка и там бая поплямпа ама лошо пустото ндсв изпадна от власта и той се загуби като на баба му мензиса...

#32 в Събота, 31 март 2012 17:11

Аз съм прост ама да питам водевия хайдук дето пише тук и пише да верваме на прокурорката сега ли да верваме на прокуратурата или когато го обвини и му подигна обвиненията щото нещо се обърках

#31 прост човек в Събота, 31 март 2012 16:56

lele kolko zloba.kakvo neshto i to ne tam kadeto triabva.niakoi niama lia da kaje nedhto z akmeta deto ne idva na rabota i sasipa obshtinata.niakoi niama li da kaje neshto za mrasotiata i loshoto pochistvane na eko titan.niakoi niama li da kaje kakvi gi varshi adminietraciata kak taka edi slujitel v tehnicheska stroi ciala kooperacia vie kulturnia dom ta kulturnia dom

#30 в Събота, 31 март 2012 16:44

Явно в този форум не си заслужава човек да пише с името си а под разни псевдоними и тем подобни.Не знам какво ви е направил колегата Ходжов,но евала че излезна с името си и изрази позицията си.Ако всички драскачи тук пишеха с имената си дали нямаше да е още по интересно?Прав е колегата че в общината е финансов колапс,всички знаем какви ги свърши и Атанас Водев по време на наводненията през 2005 когато изписаха почти милион в изхвърляне на пръст и други,всички знаем как преведе 1 500 000 авансово на една пазарджишка фирма,така че най малко той трябва да дава квалификации и акъл на настоящия общински съвет.Много пъти съм разговарял с общинска администрация и тяхното мнение е че по времето на Дулев и Ходжов се е работило най-добре,всеки има кусури и трески за дялане,Ходжов също и той не го е крил,но той е от малкото които знае какво се случва днес в общината и открито се противопоставя на безобразията на кмета и на всякъде застава с името си.А относно интересите на общината към културния дом само ще ви кажа че показателен е факта че на сесията нямаше кМЕТ,нито заместник кметове ,нито никой който да защити позицията на администрацията.И решението на общинския съвет от четвъртък е да ОТЛОЖИ точката докато то общинска администрация ни предоставят документи.Като ни ги представят тогава ще гласуваме друго.

#29 общински съветник в Събота, 31 март 2012 16:36

не само Ходжув много съветници чакат голяма лапачка няма ли кой да ви измете бе некадърници с некадърниците та де не правите золуми

#28 в Събота, 31 март 2012 16:28

Какво има да се учудваме на Ходжув нали бея го докара, нали бея по същата схема взе градския стадион във Велинград.

#27 в Събота, 31 март 2012 16:16

Ходжув тези проекти за който се хвалиш ги докараха Софийските комисионери от тройната коалиция на се твоя или на бея заслуга

#26 в Събота, 31 март 2012 16:13

не разбирам младите съветниците от герб не могат ли да разберат че ги манипулират такива като каферинка гагата и други въжеиграчи от цирка наречен общински съвет

#25 в Събота, 31 март 2012 16:09

тоя Ходжув явно чака големи пари от бутането.Затова ли стана съветник бе таранкоолу.Я ходи да си пасеш кравите в Сърница и да си пиеш чиста водица , а недей да даваш акъли. А отгоре се изкара и чиста вода ненапита, като мома девственица

#24 в Събота, 31 март 2012 16:03

мале мале доде един оджув от сърница да командува общината па не излизайте и не гласувайте сега че му сърбате попарата да оди у сърница да си бута колибата разбойник с разбойниците

#23 в Събота, 31 март 2012 15:55

Абе малоумник 21,и според теб колко пари са необходими за завършването на тази сграда 10-15 000 лв???И май наистина само Атанас Водев пише тук щото само на него в главата са му комисионкии тем пообни,щото всички знаем колко парички му донесоха в чантата Била онези пазарджишки крадци заради които още го съдят и е доказано че има злоупотреби там,и той е единствения кмет в историята превел 95 % авансово на фирма изпълнител.

#22 в Събота, 31 март 2012 15:27

Ти ли не си от Сърница или се казваш Атанас Водев,иначе щеше да знаеш че вътрешната водопроводна мрежа в Сърница е подменена изцяло,а парите които ви бяха отпуснати от бедствия и аварий са за изграждане на нов водоем.Освен това ако беше от Сърница щеше да знаеш че от месец и половина няма воден режим и в момента вода има колкото искаш а нямаше дза се излагаш.но простено е на невежите.А пък ако си Сърничанин попитай Наско Водев щото и той пише тук ама се крие зад псевдоними къде отидоха едни 360 000 и дали е ходил да види каква стеничка направиха за тия пари на пътя за Романтика и колко прибра от Копчето и Транков за нея?

#21 До 22 в Събота, 31 март 2012 15:23

"Реконструкция на водопроводна мрежа гр.Сърница 4 млн..."?????2 А защо сума ти месеци имахме режим на водата, та да не може човек да се измие???!!! Та дори изкарахме още 400 000 лв. от Бедствия и авари пак за реконструкция???!!!!

#20 Сърни4анин в Събота, 31 март 2012 14:16

Тоя пък 10-15 милиона за завършване на културния дом. Не са ли множко или слагаш 3-4 милиона за комисионки :L

#19 в Събота, 31 март 2012 14:01

До общински съветник Съветнико ти си позволяваш да бъдеш и съдия, велик вожд и нравоучител.Първо си гледай твоя гроб, а недей да плачеш на чужди. :D :D :D

#18 в Събота, 31 март 2012 11:50

Наско наско,не ме хванала никаква амнезия защото аз съм за първи път съветник.Но явно тебе толко те е яд чуе не стана съветник че сега виждаш във всичко схеми далавери и комисионни /на кито ти много разбираш/но да не забравяме че и ти беше съветник и ти какво направи тогава?Колко пъти постави на дневен ред темата с културния дом в общинския съвет?? Отг.0,и като кмет беше 0,така че неси хаби толкова нервите.

#17 общински съветник в Събота, 31 март 2012 11:42

До общински съветник Задължение е на това дружество да намери пари и да довърши сградата. Май, че те е хванала амнезия всевишни съветнико. :n :n :n :n

#16 в Събота, 31 март 2012 11:20

Ало общинския съветник не сменяй темите от бутане стигна че чак и до финансиране, но явно си в далаверата с „Културен център” АД . Сигурно парите след бутането и продажбата на земята ти витаят непрекъснато в главата. Явно си и некомпетентен, та пишеш пълни глупости.

#15 в Събота, 31 март 2012 11:17

Господин Водев,и вие сте бил кмет и вие сте имал възможост да развалите този договор ,защо не го направихте?Може би защото по време на предизборната ви кампания Дана Рангелова ви финансираше и всички завери ги вършехте в централ?А сега сте станали най-великия защитник на правото.Защо Иван Лебанов 4 години нищо не направи?Защо не предприе никакви постъпки?ходжов ти го казва само Беев и Дулев са писали в прокуратурата и никой друг.И кви ги говориш какво и било.решенията се гласуват днес,дай някакъв документ че е общинско,ти сам си приложил нотариални актове за покупко продажба дай акт за общинска собственост,това е документа че е общинско,и като си толко велик комбинатор кажи общината от къде ще намери 10-15 000 000 да завърши тая сграда като в момента е на -6 000 000 и няма пари за заплати за ток за храна на детските градини,стига сет давали акъл дайте пари,пари.....

#14 Общински съветник в Събота, 31 март 2012 10:53

Не знам за какъв юридически документ говориш, за такъв преди или след извършените безобразия, но ще ти кажа. Екс леге по закон всички обекти, финансирани за общините от самите общини и бившите ОнС, са общински. Земята също, защото е изпълнено мероприятието. Ако става въпрос към настоящия момент, това е видно от изложението на прокурор Калина Накова.Общината не е представила документи за собственост, а „Културен център” АД представило ли е документи за собственост на сградата – питам, та има претенции да е бута. Защо не взехте решение общината да предяви искове за нищожности разваляне на договора , а взехте решение за бутане. Това дружество за което е създадено не е изпълнило предмета на договора. Колкото до Вашите велики дела тепърва ще ги видим.

#13 гневен в Събота, 31 март 2012 10:40

Уважаеми господин Гневен/А.П.В./Хубаво е когато някой изказва теза или мнение да застане с името си както го направих аз.В първата част на вашето експозе сте абсолютно прав,че трябва да се търси отговорност и това аз съм го отбелязъл с вторият си коментар.Много хубаво сте изброили всички и се радвам ,че сте пропуснали кметовете при които аз съм бил заместник кмет ,а именно Фидел Беев и Стоян Дулев,защото те са единствените които са подали сигнали в прокуратурата относно тази схема.Аз не отричам, че това е класическа схема за ограбване на общината както и още няколко които са направени през определен период от време.Това което обаче ме кара да съм убеден, че съм абсолютно прав по темата Културен дом е липсата на юридическо становище и документ ,че този терен е общински и то документ на базата на който може да се прави разпоредителна сделка.На няколко пъти лично исках такъв документ от администрацията и това беше и причината точката да попадне в дневния ред, като беше съобщено ,че ще ни бъде предоставен такъв,но уви не беше.А относно констатациите ви за работата ми като заместник кмет и ВрИД кмет ще ви кажа ,че за разлика от други такива ,аз не се срамувам от този период ,напротив срещу мен няма повдигнати обвинения от прокуратура,няма казателни производства в съда,общината нямаше никакви задължения тогава,разплащаше заплатите на време,служителите бяха поощрявани със така наречения Тим билдинг,нямаше нито едно съдебно дело или иск за забавено плащане против общината,купуваха се компютри,обзавеждане,подпомагаха се читалища,театър,духов оркестър и мажоретен състав и др.,нещо което сега е утопия,а освен това оставихме изключително голям преходен остатък от над 3 милиона лева.Бяха спечелени и финансирани проекти на стойност почти 15 милиона лева които кмета Лебанов довърши а именно:Довеждащ водопровод по програма Сапард за 4 млн,Реконструкция на водопроводна мрежа гр.Сърница 4 млн,Изграждане подпорни стени под Елбрус 1,8 млн.,Ремонт околовръстен път по ФАР 1.7 млн,Ремонт на СОУ св.св. Кирил и Методий гр.Сърница 400 000 и др..И за последно господин Гневен/А.П.В./ще ви кажа ,че за разлика от управлението на други кметове и ВрИД кметове през времето когато съм бил зам.кмет и ВрИД кмет няма обжалвана нито една процедура по ЗОП,а сега няма нито една която не е обжалвана.Оставям изводите за вас!

#12 Реджеп Ходжов в Събота, 31 март 2012 10:03

Р. Ходжов е прав донякъде...Донякъде...

#11 Общински съветник 666 в Петък, 30 март 2012 22:05

До Реджеп Ходжов: Ти пак правиш хората на аборигени, а? Защо нищо не пишеш,да обясниш защо е създадено това дружество ? С каква цел? Защо не коментираш мотивите на прокуратурата? Законни ли са действията от създаването му с всичките метаморфози? Законни ли са действията на бившия кмет Дафов и зам.кмета Ангел Топорчев? Защо Кметът Лебанов на заведе регресивни искове за нанесени щети от тях , а заведе иск само срещу кмета Водев? Предметът на дейност на създаденото дружество е да се завърши и въведе в експлоатация Културният дом , а не да се събаря, „учителю” всезнаещ. Това дружество не е вложило и стотинка , а иска да се облагодетелства.То трябва да плаща на общината , че не е изпълнило предмета на договора , а не обратното- да се облагодетелства. Или с голямата баданарка продължаваш да замазваш всички допуснати нарушения? За какъв частен интерес говориш , като сам казваш, че общината притежава част от имота, а общината се явява представител в това дружество. Кажи този субект, който иска да събаря, с какъв документ се легитимира като собственик на сградата .??? Все едно ти, Реджеп Ходжов, да искаш да събориш сградата. Колкото до това , че Решение 71/22.12.2012г. не е оспорено от Кмета Лебанов и Областния управител, това дава повод да се замислим защо? Много е ясен отговорът. Всички сте в кюпа, за да се наплюскате яко. Как ще намери средства общината да довърши Културния дом , като такива като теб защитават и поощряват апашлъка. Общината не е наблюдател, както казваш, такава, е защото така са искали управляващите субекти, тези които без да имат правомощия, като кметове и зам.кметове са превишавали правата и правомощията си и са разпродавали общинско имущество все едно, че това им е бащиния. Става въпрос за бездействие и безстопанственост от страна на всички управляващи по този казус. А колкото за работата ти като зам. кмет и като вр . изпълняващ кмет, знаем какви ги вършеше, но това е друга тема. Писанията ти са заблуждаващи от неправилно интерпретиране на фактите и затова и изводите ти са грешни. :n :n :n :n

#10 гневен в Петък, 30 март 2012 21:20

Относно икономическите интереси споменати тук от някой писател на статията,искам да насоча вниманието му към създателите на дружеството Хорос ООД,хората които са апортирали този терен във въпросното дружество и хората които са позволили днес общината да е само наблюдател.Икономически интереси в решението на настоящия общински съвет по този въпрос няма и няма как да има при положение ,че това е чисто частен въпрос.

#9 Реджеп Ходжов в Петък, 30 март 2012 19:33

Уважаеми дами и господа,темата с Културния дом е изключително сложна и заплетена и то не от днес или вчера.Крайно време е да се разбере ,че настоящият общински съвет е изправен пред сегашната ситуация и той е най-малкия виновник за нея.Но крайно време е да спрем да четем фактите както дявола чете евангелието а да поглем реално и трезво на нещата.И би било коректно когато някой публикува нещо,то да не е препечатка и ли монтаж а да се публикува в оригинал.И така ,да погледнем какво ни е предоставено както на нас общинските съветници така и на пишещите тук. 1.През 2005 година Хоросо ООД е преобразувано в Харос АД където общината притежава 25% от акциите на акционерното дружество.Видно от ДВ брой 22 Хорос АД изважда от капитала си ПИ с №3198 с площ 600 кв.м и забележете 6,933 идеални части от 8053 което представлява 0,0086 % от имота.Но,това че тези имоти са извадени от капитала на дружеството не означава ,че те се връщат на общината а остават собственост на дружеството и то може да се разпорежда с тях. 2.На 25 април 2006 година Хорос АД продава целият УПИ 9 ведно със съществуваща сграда което е видно и от нотариалният акт поместен по горе на дружеството Съни холидейс ООД. 3.На 03.07.2008 година Съни холидейс ООД от своя страна апортира закупеният УПИ 9 ведно със съществуваща сграда в капитала на Културен Център Велинград АД с което вапросният имот става собственост на цитираното дружество. Тази сложна схема прилагана през годините прави общината само наблюдател и частниците собственици на гореописаният имот за Културен дом.Именно за това и през месец декември 2011 постъпва молба именно от Културен център Велинград АД да бъде разрешено събарянето на сградата.Искам само да отбележа че след гласуването на решение 71 от 22.12.2011 год.то не е оспорено или обжалвано от кмета на общината,а също така е определно и като законосъобразно от Областният управител на пазарджишка област и това решение е влязло в законна сила.Това е и причината от общинска администрация да не могат да предоставят документ за собственост на терена и сградата. Искам да отбележа и нещо друго.Дори тази сграда да беше общинска собственост към настоящия момент общината няма никаква финансова възможност да довърши сградата на първо време,а и в последсвие да покрива разходите по нейното поддържане.В момента на територията на Велинград има 3 читалища на които общината не може да осигури дори и най-малката подкрепа за посрещане на елементарните им нужди аименно отопление през зимата и подръжка през лятото. Като човек който в качеството си на заместник кмет преди години и председател на комисията по култура винаги съм се стремял да помагаме за развитието на културата в община Велинград и призовавав всички да насочим усилията си за подпомагане на дейността на читалища а не в идей които са утопия,химера или спомени от миналото.

#8 Реджеп Ходжов в Петък, 30 март 2012 19:27

Вече 30 год. все не може да се ориентират и било сложно ,значи и за 100 год. няма да решат нищо, защото имаме некадърно и крадливо управление .Те не могат да намерят начин да измият града да не дишаме прахоляци ,та ще сваршат друго. Ще сваршат, ама за себе си...

#7 в Петък, 30 март 2012 17:50

И Гербаджиите са поредните , който се правят на всезнаещи и всичко можещи и разбиращи, както съветниците от предишните мандати управлявали общината. Почти всички решения взети от предишните управи са криминални, като казуса за Културния дом. Това е така, защото за решенията който се взимат от тях не се носи никаква наказателна отговорност. „Куче влачи камион”, както се казва в една песен. И предишните и сегашните поради голямото его , което имат не търсят и не възлагат тези проблеми да се решават и консултират от външни експерти. Законодателството позволява комисиите към Общинския съвет да наемат външни експерти, но познайте дали за тези двайсет и няколко години това се е случвало, а защо?. За да не позволят на гражданите да им се бъркат в неконтролираните далавери, от които се облажват Яко. Минаха близо два месеца, а те нищо не чули не видели. Като не можете да се ориентирате вземете решение и възложете на Кмета да започне дела за разваляне на порочните актове по тази сделка, както и срещу лицата допуснали нарушение, Наложете мораториум върху предишното Решение №71/22.12.11 г. до окончателното изясняване собствеността на имота. Но явно и Герберите участват в далаверата по облажването, не всички разбира се.

#6 в Петък, 30 март 2012 02:58

Съветниците положиха КЛЕТВА "Във всичките си действия да се ръководят от интересите на Общината...".Да Съборят общинска сграда и да казват ,че не знаели как стоят нещата показва,че или са ТЪПАЦИ или са КОРУМПИРАНИ.Хрисчева и Георги Янев вече са ЗАКЪСНЕЛИ да си дадат ОСТАВКИТЕ.Кмета дали "ИЗТРЕЗНЯ"....

#5 в Петък, 30 март 2012 00:37

Герберчетата действително не знаят, къде се намират!!!Водят ги за носа...Гласуват и не знаят какво...Един Аршинков се обажда, ама и той не знае, какво точно иска...

#4 Сълза и смях в Четвъртък, 29 март 2012 23:05

до номер 2 новите младоци от герб са пълна пародия: връзкари без грам опит и знания като цяло, какво пък остава за тази обществено отговорна позиция

#3 пародия в Четвъртък, 29 март 2012 22:53

Точката беше отложена за следващата сесия...Не сме гласували против! Казусът е сложен...Наистина е много мъгляво и много колеги общински съветници не могат да се ориентират. Общината е вкарвала имоти, после е изкарвала, увеличавал се е капиталът,прехвърлял се е, пък нашите уж не разбрали...Мътна и кървава!!!!???

#2 Общински съветник 1 в Четвъртък, 29 март 2012 21:31

май и тия новите младоци от Герба ще излезат маскари?

#1 в Четвъртък, 29 март 2012 21:12

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени