Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Чепино с нова, модерна библиотека

30 януари 2011, Неделя | 22:30 | общество

Открита бе нова модерна библиотека в квартал Чепино

ОсвещаванеЕдна културна придобивка за квартал Чепино бе новооткритата библиотека по Програма "Глобални Библиотеки - България". Тази Програма се реализира в периода 2009-2013 година, финансирана е от Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и съфинансирана от Българска страна. Библиотеката, която бе открита на 28-ти януари 2010 година, е обурудвана с компютърен информационен център с периферна техника, с безплатен интернет. На официалната царемония присъстваха г-жа Коцева от регионалния отдел "Читалищна дейност" област Пазарджик, кметът Иван Лебанов, зам. кметът Георги Янчев, PR-ът на община Велинград Росица Пашова, Юлиана Ковачева, библиотечни и културни дейци от Велинград. Г-н Кантарев и г-н Василев от Читалищното настоятелство на чилатлище "Св. Св. Кирил и Методий" - Чепино, бяха истински щастливи, че най-после усилията им Читалището да получи такава придобивка са възнаградени.

В приветствените си думи г-жа Коцева каза, че първоначалната идея на Програмата за библиотеките е да се оживят библиотеките, да се върнат читателите и ползвателите на информационните библиотечни услуги в тях и библиотеките да се превърнат в един наистина обществен център.

Тази зала е за всички. Всеки който има нужда, като желателно условие е да бъде читател.

Библиотеката и компютърното оборудване бяха осветени от отец Ангел.

Get Adobe Flash player

Коментари

супер библиотека :y

#2 в Събота, 11 февруари 2012 13:28

Da im e chestita :)

#1 в Понеделник, 31 януари 2011 19:28

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени