Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Чепинското читалище ще отбележи Деня на будителите

29 октомври 2013, Вторник | 08:11 | прессъобщение

Денят на родните будители ще отбележи и Читалище „Св.Св. Кирил и Методий“

В деня, посветен на българската култура, радетелите и творци на българската идентичност, свои творби ще представят три велинградски авторки. Как света на любовта, книгата, детството и най-възвишените ценности вижда тжените на Велинград ще разберем в салона на чепинското читалище. Свои творби и лично творчество ще представи вече съпругата, домакиня и майка Димитрия Терезова-Бурова. За любовта и „още нещо“ще говорят, чрез лириката си чепинчанките Весела Апостолова и Петя Палигорова. Освен, че са ерудирани млади дами, студентки и поетеси Весела и Петя са и част от танцовата трупа на ансамбъл „Чепино“. Именно по този повод МФГ „Чепинци“ и женски народен хор при читалището ще поздравят своите колежки и гости на събитието. Читалищното настоятелство кани всички граждани и гости на града  да подкрепят три талантливи жени, в ролята им на народни будители.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени