Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ОНЧ "Отец Паисий"

19 май 2010, Сряда | 13:12 | общество

Отчетно-изборно събрание

Елена Зисова, Цветан Котев и Весела ЦинцеваНа 18-ти май 2010 година в ОНЧ "Отец Паисий" се проведе отчетно-изборно събрание за периода Април 2007 год. до Април 2010 година. Председател на събранието бе Елена Зисова, протоколчик Весела Цинцева. Събранието протече в следния дневен ред:

1. Доклад за работата на читалището от 19 април 2007 до 18 април 2010 година. - Цветан Котев
2. Отчет на проверителната комиися за отчетния период. - г-н Коев
3. Обсъждане на нови моменти в правната уредба, преименуване на регистрацията на
Българското читалище. - Атанас Гушевилов
4. Промяна името на читалището съгласно чл. 9 ал. 5 от Закона за народните читалища. - Цветан Котев
5. Обсъждане и приемане на промените и допълненията в Устава на читалището - Иван Стоянов
6. Обсъждане и приемане на бюджета на читалището за 2010 година. - Иван Тричков
7. Избор на ново настоятелство и председател и проверителна комисия. - Христо Семерджиев
8. Определяне размера на членския внос и реда на неговото събиране.

Цветан Котев, председател на Читалищното настоятелство направи една ретроспекция на работата на читалището ; г-н Коев в доклада на проверителната комисия, съобщи, че общо приходите за отчетния период са 446 357 лв. а разходите са 439 052 лв. На събранието се прие новото име на читалището - ОНЧ "Отец Паисий 1893", като 1893 е годината на раждането на читалището - това е по чл. 9 ал. 5 от Закона на читалищата. На събранието се прие и новият устав и бюджет на читалището и се избра ново настоятелство в състав: Цветан Котев - председател, Иван Тричков, Атанас Гушевилов, Таня Иванова, Михаил Михайлов, Иван Джамбазов, Невенка Ролева, д-р Георги Тошев, Павел Гайдев.

Коментари

Браво на това читалище! Отново избра стария си (некомпетентен) председател, който не разбира от правенето на култура, общуване с деца и няма никакъв управленчески опит! С тези си слаби страни е настроил ръководителите на съмодейните състави срещу читалището и една перла на Чепинското корито ще изчезне за винаги - Духовият оркестър " Д. Мечев" . За последните 4 години от управлението на Ц. Котев виждаме трагичното представяне на духовия оркестър!! Граждани на прекрасния родопски край ще загубите своя чар ако оставите това да се случи!?!

#1 Иван Маринов в Петък, 21 май 2010 11:00

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени