Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Наградени активни читатели

24 февруари 2010, Сряда | 12:08 | общество

Най- активни читатели за 2009г. към библиотеката на ОНЧ „Васил Левски”

Активни читатели на ОНЧ Васил Левски   По идея на Нина Захова и Йонка Банева и с подкрепата на Илиана Капсъзова от 2 години библиотеката към ОНЧ „Васил Левски” награждава най-активните си читатели от различни възрастови групи. Това се прави с цел стимулиране интереса към четене на книги. За изминалата 2009 г. като най-активни читатели бяха отличени Иван Керин - 36 г. и Ива Дебелушина - 14 г., които получиха пакети с книги.

Иван Керин   Иван Керин пораства с книгите на библиотеката, тъй като от първи клас е неин редовен читател. Като всяко дете са му били интересни детските книжки, особено комиксите „Дъга”. Увличала го приключенската литература, любими негови автори му станали Карл Май, Майн Рид. След това препочитанията му постепенно започнали да се променят. Започва да чете класически автори като Джон Стайнбек, книги на философска и психологична тема. Една от любимите му книги като ученик е била „Капитан Мариат” от Питър Симпъл, няколко пъти прочита „Синовете на великата мечка”.

   „Почти от самото начало разбирам дали ще ми хареса книгата, стилът й” – казва Иван Керин и допълва, че ако нещо му харесва за четене, би си го взел, независимо за каква възраст е. Обича много да чете историческа литература, книги за древния Рим, за развитието на Англия. Един от любимите му писатели е П. Г. Удхаус - английски писател-хуморист. „Аз съм ревнив към книгите и лаком за книги”, довърши с усмивка разказа си Иван Керин.

Ива Дебелушина    Ива Дебелушина от 3 години живее в Каменица и редовно посещава библиотеката. Предимно чете енциклопедии, тъй като познанията, които черпи от тях й помагат в училище. Като малка любима книга й е била „Пипи дългото чорапче” , по–късно една от любимите й книги станала и „Под игото”. Интересът на Ива е повече към научно–популярните и фантастичните книги.

    „Винаги предпочитам книгата пред телевизията или интернет. А вечер, преди лягане, любимото ми нещо е да си почета книга!”

Коментари

Чак ми е странно, че има хора, които още обичат да четат. Дерзайте!

#1 Spas в Четвъртък, 25 февруари 2010 10:29

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени