Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Дарение за ЦНСТ

06 октомври 2010, Сряда | 12:15 | общество

Центъра за настаняване от семеен тип ще получи дарение от Тереза Келер

ЦНСТНа 07.10.2010 год. фондация "Благотворител" ще зарадва децата в Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград с 5 компютърни конфигурации DELL с много добри параметри, които дават възможност да се играят най-новите електронни игри. Средствата за тях са дарени от Тереза Келер, изпълнителен директор на американската организация "Round the world with us" като подкрепа за проекта "В мрежа" на "Благотворител".

Фондацията от 6 години предоставя достъп до компютри и интернет на лишени от родителски грижи деца в страната. От 2005 г. са организирани 21 интернет клуба в домовете в София, Разлив, Долна баня, Брацигово, Исперих, Доганово, Благоевград, Якоруда, Пловдив, Стара Загора, Асеновград, Велинград и Нови хан. Съобразно нуждите на всеки дом са доставени компютърни конфигурации и допълнително оборудване, компютрите са свързани в мрежа, изградени са интернет връзки, осигурява се редовна сервизна поддръжка, провежда се обучение на децата за работа с основни компютърни програми. Вече над 1400 деца имат достъп до Световната мрежа и могат да общуват помежду си чрез сайта на проекта www.vmreja.com. През 2010 г. Microsoft дари софтуер, който се инсталира в домове в Пловдив, Якоруда, Стара Загора и Велинград.

Тереза Келер пристигна в България заедно с трите си деца Дженефер, Бела и Александър и тяхната приятелка Меган. На 26 септември те направиха дарение на 6 компютърни конфигурации за ДДЛРГ "Мария Терезия" в Стара Загора, общуваха активно с децата от дома и участваха в общи инициативи.


 

Коментари

nqmam dumi :n

#3 в Четвъртък, 25 ноември 2010 16:39

bravo

#2 в Неделя, 10 октомври 2010 20:22

:y

#1 в Четвъртък, 07 октомври 2010 18:35

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени