Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Детски празник в Центъра за настаняване от семеен тип

01 юни 2012, Петък | 21:20 | прессъобщение

Децата от ЦНСТ и връстниците им от Джуниър Ачийвмънт празнуваха заедно

Със стотици разноцветни балони, цветя, лакомства, торта, баница и хубава музика децата от ЦНСТ във Велинград и техните връстници от местния клуб на Джуниър Ачийвмънт отбелязаха 1 юни – Деня на детето. Заедно те рисуваха живописни картини и цветни колажи на тема “Здраве чрез вода“, моделираха скулптури и пластични релефи, рисуваха на асфалта в двора на центъра, а най-малките редиха цветни мозайки. Творбите във всяка от петте категории се състезаваха помежду си, а авторите на най-добрите получиха сертификати.

Специални гости на тържеството бяха Ангел Даскалов - депутат от ПГ на ГЕРБ, заместник-областният управител на Пазарджик Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет във Велинград Диана Кехайова, заместник-кметът на Велинград Георги Янчев, Ирена Тахова от випуск 2008 на Българско училище за политика „Димитър Паница” и представител на бизнеса, Васил Аврамов от випуск 2007 на училището и общински съветник във Велинград, Златка Ангелова от випуск 2012 и председател на Фондация „Социални практики в общността“, Ирина Алексиева - изпълнителен директор и Мариана Петрова – програмен координатор в БУП „Димитър Паница”, както и директорът на центъра - Десислава Сандакова, и нейният екип.

Събитието беше в рамките на проект „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институции”, финансиран от Бонита Тръст и изпълняван от Българско училище за политика „Димитър Паница”. Целта на проекта е да подкрепи дългосрочната ангажираност със социалната интеграция на децата от институциите и да утвърди благотворителността като основна ценност в съвременното българско общество.

Коментари

Питам се как високите гости са влезли в сградата защото улицата до там е като след война дупки и кал Това е един от многото примери как управниците се грижат за града и хората /децата / СРАМОТА

#1 в Събота, 02 юни 2012 08:45

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени