Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Цветана Содева на 100 години

30 юли 2010, Петък | 18:01 | общество

Кметът поздрави юбилярката

Иван Лебанов със столетницата Цветана СодеваВ мир, разбирателство и трудолюбие дочака своята сто годишнина баба Цветана Содева от Велинград. Днес, 30 юли, скъпи нейни гости бяха кметът на Община Велинград Иван Лебанов, зам. кметът Георги Янчев и PR на Общината Росица Пашова, които я поздравиха за юбилея. Кметът връчи на столетницата букет цветя, поздравителен адрес, 100 лева и една голяма торта. В очите на тихата и кротка баба Цвета, която беше видимо развълнувана от оказаното внимание, се четеше радост и спокойствие. Гостоприемните и словохотливи Анка и Павел Пандерски - дъщеря и зет, разказаха повече за живота на Цвета. Изключително трудолюбива, тя отглежда четири дъщери, които възпитава в любов и уважение, а от пет години е на грижите на дъщеря си Анка и зет си Павел, които се преместват от Пловдив във Велинград.

Цветана Содева с кмета и дъщеря сиДворът на къщата е превърнат в приказна градина, където баба Цвета прекарва повече от времето си. От нищо не се оплаква, нищо не я боли, никакви лекарства не взема - това е учудващо за годините на баба Цвета. Преди пет години тя на три пъти пада, затова сега обикаля двора с проходилка, но това не й тежи. Вегетарианка от 50 години, столетницата обича да си похапва супа с много зеленчуци. Малко придирчива е към по-твърдите храни, но за нейния юбилей се събират всички близки на печено агне. Стогодишната баба Цвета е получила и от президента Георги Първанов поздравителен адрес в навечерието на рождения си ден.
Най-хубавият подарък за баба Цвета е любовта и уважението, които получава от близките, от съседите, които понякога сгълчава, ако ги чуе да кажат някоя не на място приказка, защото веруюто на столетницата е "Уважавай другите повече от себе си".

 

Get Adobe Flash player

Коментари

Bravo , da e ziva i zdarava !!!!!!!!!! taka po4itame na6ite sagrazdani !!!!!!!!!! bravo Kmete, tova e ogromen zest

#6 sme6ko в Понеделник, 02 август 2010 15:01

Да е жива и здрава баба Цвети,още дълги години да живее!Нека Господ бъде с нея!Дано всички възрастни хора да са живи и здрави като баба Цвета,и да бъдат Благословени от Бог!

#5 Mariq Pashova в Събота, 31 юли 2010 22:01

Да е жива и здрава баба Цвета и още дълги години да живее!

#4 Spas в Събота, 31 юли 2010 09:20

да и е честит юбилея на баба Цвета,да е жива и здрава още дълги години!Много мил жест от страна на господин кмета!Поздравления!

#3 ягода в Петък, 30 юли 2010 22:39

Jiva i zdrava da e do4akala tezi godinki

#2 aksa в Петък, 30 юли 2010 22:02

Господин Лебанов е най-социалния кмет!Желаем здраве и дълъг живот на баба Цвета,а също така и на Кмета!

#1 в Петък, 30 юли 2010 19:54

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени