Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Цветята у дома

23 април 2010, Петък | 22:40 | общество

Беседа, изнесена от Анка Пещерска

Анка ПешерскаПо установена вече традиция от ОНЧ „Васил Левски” на 22-ри април в малката зала на читалището бе изнесена втора лектория на тема ”Цветята в моя двор, на моя балкон”. На всички присъстващи при влизането им бе поднесено по едно лале, залата бе украсена с много букети и цветя и приличаше на истинска пролетна градина. Между присъстващите бяха и Елена Янкова – дългогодишен специалист в областта на цветарството, Нели Голомехова-специалист в областта на аранжировките и паркоустройството.

Цветя - букетБеседата, изнесена от Анка Пещерска, бе изключително интересна и богата. „Жената е променена в своето отношение към цветята, естетиката е на дневен ред, а това е много хубаво, защото ние сме курортен град и той трябва да привлича хората”. Постепенно беседата премина в един непринуден разговор, в който много от присъстващите споделиха своя опит или пък зададоха въпроси към лекторката за отглеждането цветя в двора и балкона.

Как да оформим цветния си двор, как да формираме тревната площ и да се грижим за нея, как да си направим почва за засаждане в саксии и сандъчета, какви цветя да отглеждаме на балконите… това бяха основните теми, върху които увлекателно  и изхождайки от своя опит говори Анка Пещерска.

Коментари

Тези среща в читалището винаги са много автентични.

#1 Spas в Събота, 24 април 2010 10:01

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени