Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

“Да изчистим България за един ден”

18 април 2013, Четвъртък | 11:55 | прессъобщение

Община Велинград в подкрепа на кампанията “Да изчистим България за един ден”

Да изчистим България за един ден Във връзка с инициативата на bTV - „Да изчистим България за един ден", кметът Иван Лебанов  призова гражданите на Велинград да се включат в почистването на 20-ти април. Вижте обръщението на кмета по-долу:

 

 

 

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ

              На 20 април 2013 г. предстои да се реализира инициативата на bTV - „Да изчистим България за един ден", целта на която е България да стане по-чиста, по-уютна и по-зелена.

Водени от тази идея Община ВЕЛИНГРАД ще се включи в кампанията, и ще бъде неин организатор на местно ниво.

Във връзка с това Ви призоваваме и Вие да станете част от инициативата, като излезете на 20 април 2013 год. (събота) от 9.30 часа на посочените от Община Велинград места за почистване:

1.)    За квартал КАМЕНИЦА – гр. Велинград:

1.1.)Замърсен терен с битови и строителни отпадъци между бивш „Завод за детски играчки” и кв. Асфалтова база. Да се уведоми собственика на пункта за изкупуване на кожи, който има ангажимент да организира хората от квартала за

почистването на битовите отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.2.)Замърсен терен с битови и строителни отпадъци от двете страни на дере Власа – нагоре по улица „Драва”. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.3.)Замърсен терен с битови и строителни отпадъци от двете страни на бреговете на река Чепинска при Калъчов мост. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.4.)Замърсени терени около пътя за градско депо за ТБО-Велинград. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.5.)Замърсени терени около Гробищен парк кв. Каменица и по пътя към село Драгиново до мебелна фабрика "ДЕЙЗИ". Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.6.)Замърсени терени район Буков дол – изходите на всички улици, водещи към ливадите. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.)    За квартал ЛЪДЖЕНЕ – гр. Велинград:

2.1.)Замърсени терени с битови и строителни отпадъци около границите на ОУ „Георги Бенковски” и бреговете на река Чепинска в този район. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.2.)Замърсени терени с битови отпадъци около улица „Никола Вапцаров”,  околовръстен път срещу бензиностанция "Коцан" и около новопостроения параклис до река Чепинска. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.3.) Почистване на лесопарк „Вельова баня”: - между ул. „Юндола” и пътя за банята и „Младежки парк” - между река Луковица и почивна база на „Трудещи се селяни” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.4.) Почистване на лесопарк „БОР”: - районите под SPAHotel“Bor”и районите около паметника на Вела Пеева от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.5.)Почистване на „Зеления пояс” между двете страни на ул. „Димитър Талев”, от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.6.)Почистване на лесопарк „ДВОРЕЦА”: - района под SPAHotel“Dvoretsa”и района около бившето лятно кино от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.7.) Почистване на парка срещу бензиностанция „Петрол” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.8.)Почистване на битови отпадъци по ул."Кисловодск", пътя към местността "Елените" и участъците около пътя от "Горски техникум" до комплекс "ЗОРА".

3.)    За квартал ЧЕПИНО – гр. Велинград:

3.1.) Почистване на парк „Клептуза”, районите около долното и горното езеро и в речното легло на р.Чепинска до дървения мост от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.2.)Почистване на парка срещу ж.п. гара Чепино, скатовете под ОУ „Неофит Рилски” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.3.)Почистване на парка срещу спирка „8-ми март”(Паничките), от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.4.) Почистване на „Зеления пояс” между двете страни на ул. „Васил Левски”, от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.5.) Почистване на парковото пространство около баните – Чепино и включително и района около „Топилата” – Чепино от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.6.)Почистване на замърсени терени около пътя за пречиствателна станция за питейна вода на гр.Велинград (над хотел „Камена”).

3.7.)Замърсени терени в квартал "Анезица" – отговорник Емил Гайтанов, който да организира хората до почистват квартала.

4.)    За всички останали населените места на община Велинград:

Кметовете и кметските наместници организират хората, които желаят да почистват замърсени терени в съответното кметство:

4.1.) Почистване на замърсени терени по улиците на селата.

4.2.) Почистване на замърсени терени около учебните заведения и административните сгради.

4.3.) Почистване на замърсени терени около входно – изходните пътища на съответното населено място и самите общински пътища.

4.4.) Почистване на замърсени терени около закрити селски сметища за битови отпадъци.

4.5.) Почистване замърсени терени по бреговете на реките и потоците в и извън населените места.

4.6.) Почистване на замърсени терени на места за отдих и почивка – заслони, барбекюта, летовища и др.

 

Почистването на всички замърсени терени и райони се извършва на доброволни начала от гражданите на община Велинград!

Община Велинград ще осигури найлонови чували и ръкавици на доброволците, които желаят да се включат в инициативата на bTV - „Да изчистим България за един ден".

Чувалите ще могат да се получат на 19 април 2013г. петък от 9.00 часа до 16.30 часа в стая №9, 1-ви етаж на стара сграда на община Велинград от г-н Салих Мехмедов Чолаков.

В самия ден на почистването 20 април 2013г. (събота от 9.30 часа до 17.00 часа) чували и ръкавици ще могат да се получават в новата сграда на община Велинград от дежурния по община.

При получаването на чувалите и ръкавиците задължително да се посочи района, на който ще се извърши почистването, за да може след това фирмата по чистота да извози всичките отпадъци на градското депо.

Всички граждани, които не са получили чували и ръкавици ще могат да почистват и събират отпадъците на купчинки, като след това се обадят на телефон 5-44-45 или на GSM:0878-932-071или 0878-932-048 за изпращане на бордова кола за вдигане и транспортиране на събраните отпадъци до градско депо.

Събраните отпадъци в чувалите по възможност да се завържат с цел предотвратяване на повторното им разпиляване. Чувалите с отпадъците да се поставят до контейнерите за отпадъци, за извозването им на градско депо.

Да се информира фирмата по чистота за извозване на отпадъците на телефони:  0359-5-44-45 или на GSM:0878-932-071или 0878-932-048.

 

Ако ние не се погрижим за нашата природа и мястото, където живеем, няма кой да го направи. Да почистим и съберем разпилените от нас отпадъци по районите и парковете на Велинград. Да мислиш за околната среда означава да мислиш за себе си. Нека заедно превърнем Велинград в едно по-чисто и уютно място за живеене и за приятна почивка и отдих на нашите гости.

 

С уважение,
ИВАН  ЛЕБАНОВ
Кмет на Община Велинград

Коментари

ЦИГАНИТЕ ОТСЯКОХА ГОРАТААААААААА !!! П О М О Щ !!!

#9 в Четвъртък, 25 април 2013 10:02

Да чистим ли? А покрай училището в Каменица, нагоре покрай реката и пътя за Стария чарк? По- голяма мръсотия няма. Но циганите не могат да чистят, можем ние. На циганите трябва да се плати, за да изчистят собствените си л..й.а. А пък ти, българино, чисти и си плащай данъците... Пък после, не на теб ще дадат помощи, ако се наложи, щото си имаш постоянен адрес и защото са ти удържали една трета от заплатата за осигуровки, ще дадат на МНОЗИНСТВОТО, защото те пък не са интегрирани...

#8 didiiddi в Събота, 20 април 2013 15:11

Да си чистят циганите , които взимат помощи от нашите данъци , и които правят боклуците. Аз няма да чястя чужди боклуци и след 2 дена същата картинка. През цялятя година циганските каруци кръстосват града и го ОСИРАТ И ПОЛИЦИЯ И ОБЩИНА НЕ СМЕЯТ ДА ИМ КАЖАТ НИЩО ДА НЕ БИ ДА СЕ ОБИДЯТ МАНГАЛИТЕ, ЗАЩОТО СA ЧУВСТВИТЕЛНИ :L

#7 в Събота, 20 април 2013 08:11

Да изчистим България за един ден! На 12 май да изчистим всички боклуци от държавата!Да изметем цялата политическа сган!А утре може да си събирате хартийки и тем подобни!

#6 в Петък, 19 април 2013 19:54

Otnosno komentar nomer '3'- napalno sam saglasna!Az sashto jiveq na ulica ''Bukov dol'' i postoqnno se izhvarlqt bokluci tam!Bqhme izchistili tova dere,no nqkoi ''grajdani'' otnovo se zaeha s misiqta ''zamarsqvane''!Nqma krai!! :/ :/ :/

#5 в Петък, 19 април 2013 10:19

от каде да си вземем тениски каде ще ги раздават

#4 в Четвъртък, 18 април 2013 20:42

В района на Буков дол през ден някой изхвърля боклуци в дерето,писна ни да се караме със замърсителите,никаква съвест нямат тези хора,особенно някои живущи в непосредствена близост,а и самите цигани мятат всичко там,нямат гюмове и не плащат такса смет!Аз чистих миналата година,но сега нямам намерение да събирам мръсните памперси и превръзки на циганите!

#3 в Четвъртък, 18 април 2013 16:43

а от каде можем да си вземем човали ракавици и тениски

#2 в Четвъртък, 18 април 2013 14:39

364 ДЕНА ДА ЗАМЪРСЯВАМЕ....1 ДЕН ДА ИЗЧИСТМ!!!! :y

#1 Б-52 в Четвъртък, 18 април 2013 13:13

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени