Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Да съхраним традициите си

16 февруари 2013, Събота | 18:46 | общество

Сформира се група деца за изучаване на местните традиции

Анка Кривулева

Една интересна идея на Йонка Банева и Нина Захова към библиотеката на Народно читалище „Васил Левски“, кв. Каменица, вече добива своята реализация. Към читалището  се сформира група, изучаваща местните традиции, като тенденцията е групата да се разширява. Първият доброволец  да предаде своите знания и умения на малките деца е Анка Кривулева - бивша учителка, сладкодумна, енергична и с много идеи, с които смята да изненада децата и съгражданите си. За Първи март  децата ще поднесат своите първи мартеници, изработени с помощта на „Баба Ани“, както те я наричат. Събират се всяка сряда и петък от 15 ч.в библиотеката и всяко дете, което проявява интерес, може да се запише в групата.

Коментари

Групата “Да запазим Белоградчишките скали” във Фейсбук сигнализира за готвена злоупотреба с реставрацията на Белоградчишките скали.Става дума за далавери в обществена поръчка по европейска грантова схема в община Белоградчик. Като част от програма е ремонтът на самите Белоградчишки скали. Прокуратурата дори вече е образувала проверка по сигнал, че конкретна фирма ще спечели проекта за близо 5 млн. лева, без да отговаря на условията. Консултант на проекта е Теодора Велинова. Преди време тя бе забъркана в друг скандал с обществени поръчки в община Велинград. Заедно с кмета Иван Лебанов бяха обвинени, че са сключвали неизгодни за общината обществени поръчки. Вече е образувана прокурорска проверка във връзка със съмнение за злоупотреба на кмета Борис Николов и скандалната “консултантка” Теодора Велинова. Оказва се че две от фирмите, независимо една от друга, участвали в процедурата са подали също жалба в прокуратурата с името на спечелилият кандидат преди да бъдат отворени офертите и комисията да излезе с решение за победител. Това накарало компетентните органи да образуват незабавна проверка по случая. В хода на разследването за готвена злоупотреба с реставрацията на Белоградчишките скали според запознати от прокуратурата, са изникнали данни че Теодора Велинова участва в процедури в няколко общини, в които има съмнения за злоупотреби. Такива са Община Велинград и Община Сопот. По данни на проверяващите, зад фирмите които подготвят критериите за избор на консултант там стои Теодора Велинова. В последната община интересното е, че Теодора Велинова изготвя критериите по процедурата за избор на управление на проект “Реконструкция и модернизация на канализационната мрежа, подмяна на амортизираната водопреносна мрежа на гр. Сопот”, в която тя ще участва. Това гарантирало че консултантската фирма на Теодора Велинова “Ер Джи консултинг” ООД, участваща в консорциум, ще спечели процедурата за управление на проекта за инженеринг, респективно за избор на изпълнител на проекта. Или с други думи Велинова прави критерии за избор на консултант и после печели поръчката за консултант отново тя.

#4 в Неделя, 17 февруари 2013 19:24

ХА ХА :)

#3 в Неделя, 17 февруари 2013 11:58

Не знаем кой/коя си, но подобен коментар може да направи само един ГЛУПАК, който не цени българското. Поздравления за организаторките на това начинание! :y

#2 Виолета Наумова в Събота, 16 февруари 2013 20:52

само щурутии

#1 в Събота, 16 февруари 2013 20:34

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени