Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Даниела Стойкова с изложба маслени платна „Зимни Приказки“

15 февруари 2019, Петък | 17:45 | прессъобщение

Даниела Стойкова с изложба маслени платна „Зимни Приказки“

Една от най-младите, но същевременно бързо развиващи се художници у нас - Даниела Стойкова гостува във Велинград със самостоятелна изложба на тема „Зимни Приказки“.

Авторката ще присъства на откриването на изложбата в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград на 23 януари, 2019.

Експозицията се състои от 20 маслени платна на зимнa тематика.

Даниела Стойкова за цикъла „Зимни Приказки“

„Идеята за този цикъл в мен се зароди в Италия, преди година, където  мечтаех за Коледа, за любовта, която носи между хората, за снега, за  планината. За студа и топлината в къщи, за топлината в сърцата. За идеята за семейство.
Мечтаех за уютната къщичка в планината, затрупана под снега.
Тази светлина исках да пресъздам в картините си. Търсих да нарисувам това място от мечтите, където е зима, но изглежда топло. Както в сънищата, когато дори да сънуваме сняг, никога не е студено, защото сме в топлото легло. Цикълът пресъздава магията на зимата, нейната романтична, приказна гледна точка. Смятам ,че картините ми създават това настроение, и го предават на хората, могат да им донесат светлината, за която мечтая аз и мечтаем всички.“


Даниела Стойкова е родена на 4 септ 1990 г. Първата си самостоятелна изложба открива в столицата на Модата – Милано, където живее към момента на 23 януари 2018.

„Не беше никак лесно да направя точно първата си самостоятелна изложба в Милано, в Италия, която е средище на изкуството в Европа.“, споделя младата художничка.

„ Конкуренцията е огромна, и трябва да носиш много други качества освен самия талант, това да се занимаваш в изкусвто, като цяло е голямо предизвикателсвто.“

Преди това тя участва в доста колективни изяви, заедно с други художници, сред които печели наградите:

Награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „Lariseria” в Новара, Италия.

Изложбата на Даниела Стойкова може да се види до 22 февруари 2019, в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград. Очакваме ви!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени