Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Държавно лятно първенство по ролкови ски

11 октомври 2017, Сряда | 12:54 | прессъобщение

Държавно лятно първенство по ролкови ски

На 07.10.2017г./събота/Велинград бе домакин на Държавно лятно първенство по ролкови ски за „Купа Велинград“. Организатори на събитието бяха  Община Велинград, Ски клуб „Атлас” и Българска федерация по ски.  

Въпреки лошите метерологични условия, скиорите проявиха истински спортен дух и направиха силно състезание.

На дистанцията от 5 км при мъжете в първата тройка се наредиха Йордан Чучуганов - “Александър Логистик”, Николай Виячев НСО и Мартин Пенчев “Узана 2007”, четвъртото място остана завъзпитаника на “Атлас” и  състезател на НСА -Любомир Папарков. Сред 11-те участници в тази възрастова група бе и параолимпиецът Светлозар Георгиев. При жените на същата дистанция първа е Нанси Окоро от “Ал. Логистик”, втора съотборничката й Антония Григорова и трета Христина Митева от “Рилски скиор”.
При юношите ст. възраст златен медал спечели Валентин Саралиев “Узана 2007”. При девойки ст. възраст победи Ванеса Емилова от “Паничище”, а на четвърта и пета позиция се класираха Лидия Нанова и Александра Влахова от СК “Атлас”.
В младшата възраст при юношите на 2.5 км първо място зае Александър Огнянов от “Рилски скиор”. Сребърен медал завоюва Даниел Бошнаков от СК “Атлас”. При момичета ст. възраст,сребро за СК „Атлас”спечели и Екатерина Андреева, която отстъпи единствено на Никол Ковачева от “Тритон Екстрийм”. В тази възрастова група на пето и шесто място се наредиха Надя Костова и Симона Велкова от “Атлас”.
При момчетата в ст. възраст победи Марио Матиканов от “Рилски скиор”, а в мл. възраст Дани Чолаков от същия клуб. Златният медал при момичета мл. възраст спечели Елена Христева от “Трито Екстрийм”.

Благодарение на екипа на Лидъл Велинград бяха създадени отлични условия за награждаването на участниците в спортната проява, което поради проливния дъжд не бе възможно да се проведе на открито.

Заместник-кметът на Община Велинград г-жа Светла Томова  връчи наградите на всички класирали се състезатели, благодари за усилията на треньорите и поздрави участниците за огромния иментусиазъм и за това, че показаха, че никаква сила не може да ги спре.

Тази инициатива се вписва чудесно в един от основните приоритети на кмета на Община Велинград  д-р Костадин Коев, а именно гарантирането на възможности за активен спорт. За това сме убедени, че това състезание ще се превърне в традиция за нашия град.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени