Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ДЦДМУ "Надежда" отбеляза 3-ти Декември

04 декември 2012, Вторник | 22:24 | общество

Дневен център „Надежда” отбеляза 3-ти декември по нетрадиционен начин

ДЦДМУ Надежда

3-ти декември 2012 година – за повечето хора най-обикновен ден, преминаващ на бързите обороти на ежедневието. За нас – персонала и възпитаниците от ДЦДМУ „Надежда” – Велинград, този ден бе изпълнен с нетърпеливо очакване на едно гостуване – на нашите нови приятели от Дневния център за възрастни с физически увреждания - Велинград.

ДЦДМУ Надежда

Тази година решихме да отбележим Международния ден на хората с увреждания с едно своеобразно допълване между поколенията. Като символ на надеждата, тази надежда, която ни крепи и помага в трудни моменти, нашите гости получиха символичен подарък – ръчно изработени подкови. Още с влизането си всеки бе посрещнат и закичен с цвете, което символизира единството и общият ни път, водещ към едно по-добро настояще и бъдеще. В същия дух бе прочетен и Поздравителния адрес, изпратен от г-жа Дияна Кехайова – Председател на ОбС – Велинград. Гостите също зарадваха децата, като поднесоха лакомства, плодове и ръчно изработени предмети.

И след това започна веселбата. Очакванията ни за много смях и веселие се оказаха напълно реални. Гостите и децата заедно украсиха коледната елха. Бяха обособени различни групи, в които по желание всеки можеше да покаже своя талант – някои рецитираха детски стихчета, други си припомниха песни от детството, като всички им се радваха и ги аплодираха. Домакините от Втора група поканиха своите нови приятели да се раздвижат заедно.

ДЦДМУ Надежда

Това ги мотивира за преодоляване на следващите предизвикателства. Така неусетно с много смях и шеги сътвориха вкусни коледни салати. През това време в занималнята на Първа група се наблюдаваше мила гледка – нетърпеливите детски ръчички и опитните сръчни ръце на нашите гости работиха в отличен синхрон и сътвориха коледни гирлянди и красиви рисунки. Най-смелите дори оставиха отпечатък от ръцете си с боички. В рехабилитационната зала дете с желание и готовност изпълняваше показаните упражнения от госта – рехабилитатор.   

И всичко е добре, когато завършва добре. Почерпихме се заедно. В началото се разчупи пита, която по стар български обичай е символ на гостоприемството. Бяхме убедени, че забавленията можеха да продължат цял ден, но хубавите моменти имат край.

Изпратихме своите гости с усмивки и обещания за още много подобни срещи и за напред.

 

Даниела Шаркова
Логопед в Дневния център

Коментари

:/ :/ :/ :/

#4 в Четвъртък, 21 март 2013 11:00

:/ :/ :/ :/

#3 в Четвъртък, 21 март 2013 11:00

:y :y :y :y :y

#2 в Сряда, 05 декември 2012 20:11

:y

#1 в Сряда, 05 декември 2012 17:20

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени