Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Дни на отворените врати

19 ноември 2010, Петък | 21:09 | общество

Инициатива на ДЦДМУ "Надежда"

Екипът на ДЦДМУ Надежда с деца от центъраНа 17.11.2010 год. в Дневния център за деца и младежи с увреждания “Надежда” гр. Велинград, стартира инициативата “Дни на отворените врати” която не случайно съвпада  с месеца на откриването на центъра през ноември 2005 година. Гостите бяха посрещнати като подобава и по стар български обичай с “хляб и сол”. Събитието уважиха г-н Георги Янчев-зам.кмет на Общината, г-жа Недялка Стефанова-директор на дирекция ОКВ, пиара на Общината Росица Пашова, г-жа Боряна Белухова-председател на “Ротериклуб”, н-к отдел “Закрила на детето” към Дирекция “Социално подпомагане”-г-жа Сашка Жекова, г-жа Елена Канлиева-директор на ПУ”Д.Манчов” и Председател на Сдружение БАЛИЗ-Велинград, директора на ЦДГ “Детски Рай” г-жа Маргарита Узунова с част от нейния екип, г-жа Мариана Байлова-директор на ОУ “Хр.Ботев” и педагогическия съветник-г-н Иван Бандаков, г-жа Цецка Грозева-педагогически съветник при СОУ “В. Левски”, педагогическия съветник на СОУ “Св. Св. Кирел и Методий”-г-жа Гергана Николова, г-жа Виолета Делиева-ресурсен учител, г-жа Ангелина Колева, лично упълномощена от г-жа Снежана Велева-зам. Председател по социалните въпроси в Об съвет, родители и близки на децата от центъра.

Г-жа Величка Симеонова - директор на ДЦДМУ “Надежда” поздрави присъстващите и презентира дейността на Дневния център. След представянето на екипа всеки специалист имаше възможност по свой индивидуален начин да запознае гостите с работата си. Присъстващите имаха възможността да наблюдават заниманията, които се провеждат ежедневно.

Дафинка Йовчева с деца изработващи Дървото на желаниятаДецата от първа група с възпитател Васка Влахова правеха апликация от семена, а представителите на втора група с възпитател Дафинка Йовчева изработиха “дървото на желанията”. Интерес предизвикаха и индивидуалните занимания. Логопеда Даниела Шаркова показа постановка на звуковете пред огледало. Психолога Здравка Гугалова проведе занимание с цел развиване на абстрактно-логическото мислене със следване на времева и логическа последователност чрез съставяне на разказ по картини. В кабинета по Монтесори терапия социалния работник Анна Табакова провокираше дете да подреди геометрични фигури по цвят, форма и големина
Кулминация на събитието стана подготвената изненада от децата, превъплатени в анимационни герои, които с много радост изработиха своите сценични костюми. След дефилето изиграха латино танц, с което повдигнаха настроението на публиката и тя горещо ги аплодира.

За спомен всеки от гостите получи сувенир, лично изработен от децата на центъра. Целта на инициативата се оправда и обществото показа, че не е забравило децата със специални нужди.

 

Вижте часто от "Дни на отворените врати" в ДЦДМУ "Надежда"

Get Adobe Flash player

Коментари

:) :y

#4 в Събота, 20 ноември 2010 13:21

Ха, браво бе! Този център бил много модерен. Поздрави за екипа на центъра!

#3 Rdlk в Събота, 20 ноември 2010 12:14

Decata se spravqt neveroqtno a usiliqta koio polagat gospojite sa idealnii :) :) :) :) :)

#2 Justt..Name в Събота, 20 ноември 2010 02:43

Казвам се Г-жа Тодорова от гр. Велинград съм и имах щтастието да посетя дневния център и да се запозная с дейноста му.И от краткото видео се вижда ,че всеот-дайната работа и отношшение на работещите в центара жънат и плодовете който са явни.Мога само да им пожелая да бъдат здрави и да продължават да дават всичко от себеси.

#1 в Петък, 19 ноември 2010 22:07

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени