Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Една година ДЦВХФУ

02 април 2010, Петък | 22:55 | общество

Една година отпразнува Дневния център за възрастни хора с физически увреждания

певческа група дцвхфу   На 31 март Дневният център за възрастни хора с физически увреждания (ДЦВХФУ) отпразнува своя първи рожден ден сред много приятели. Вече една година той се помещава на гърба на старата сграда на община. "Доверието в ценностите и вярата в хуманността са философията на успеха... ", каза в приветственото си слово директорката на центъра Елена Зисова като припомни, че всички потребители на услугата са били съзнателни участници в неговото изграждане, в изпълването му със смях и песни.

Официални гости   Официални гости на рожденния ден на ДЦВХФУ бяха зам. кметовете на Община Велинград - Георги Янчев, Валя Цветанова, Валя Кехайова; г-жа Мариана Велева - изпълнителен директор на Националния център "Социална рехабилитация", Недялка Стефанова - директор дирекция "Култура и вероизповедание", Десислава Велева - управител на защитено жилище град Правец, Стоян Дулев - управител на защитено жилище Велинград, Елисавета Миланова - директор на дирекция "Социално подпомагане", Емилия Катошева - ръководител на проекта на центъра, Цветан Котев и Иван Славеев от ОНЧ "Отец Паисий", Христо Семерджиев - доайен на театралното изкуство, мъжка фолклорна група към ОНЧ "Васил Левски".

Ястия дцвхфу   Потребителите и екипът, който се грижи за тях бяха приветствани от зам. кмета Валя Цветанова: "Важно е, че се осъществи не само един проект, важно е, че този проект е качествен, успешен" каза в словото си г-жа Цветанова. Мариана Велева най-сърдечно поздрави всички от името на г-н Захариев, председател на националния център и брагодари на ръководството на Община Велинград, в чието лице са срещнали безупречен партньор. Последваха поздравления от г-жа Катошева, Радка Данаилова и Асен Градански, който каза "Когато човек изпадне в състояние да се чувства неравностоен, у него се засилва чувството на духовност, у него се засилва желанието за взаимна връзка с всеки".

Торта дцвхфу   Чудесните изпълнения на мъжката фолклорна група внесе още по-голяма празничност в обстановката. Докато някои се наслаждаваха на песните, зам. кметовете дегустираха ясията, подредени в кулинарна изложба. Победителите бяха избрани с жребий. Всички те получиха по една красива покривка, изработена от Мария Трионджиева. Празничното честване, разбира се, не мина и без песните на певческия състав към ДЦВХФУ. Една голяма торта накара всички да запеят "Честит рожден ден".

   Празнуването продължи още дълго време с веселие, хапване и песни.

   Градвелин поздравява потребителите и екипа на ДЦВХФУ като им желае винаги топлина и разбирателство!

   Вижте видео на част от тържеството:

Get Adobe Flash player

Коментари

Браво на тези хора , че не губят духа си ! Истински им се възхищавам!

#1 Стефка в Неделя, 04 април 2010 18:38

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени