Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Базар на мартенички в Общината

01 март 2011, Вторник | 16:19 | празник

Деца от ЦНСТ изработиха мартенички

Деца от ЦНСТДеца от Центъра за настаняване от семеен тип изработиха мартенички за импровизирания базар във фоайето на общината и кметът Иван Лебанов пръв си закупи от тях, като им пожела да бъдат все така усмихнати и инициативни. Сред гостите, посетили работилницата във фоайето, бяха зам. областният управител Ваня Минкова, заместник кметът на Община Велинград Дияна Кехайова,  Ирина Алексиева – Изпълнителен директор на Българското училище за политика, Ирена Тахова,завършила Българското училище за политици випуск 2008г.Даниела Симеонова  - програмен директор на БУП и д-р Златка Ангелова – Председател на Фондация „Социални практики в общността“.

Кметът Иван Лебанов благодари на представителите на Българското училище за политика за партньорството им, датиращо още през 2008 г., когато с реализирането на благотворително празненство бяха събрани за оборудване на творческо ателие, образователен център, спортна площадка и наемане на учител- корепетитор за народни танци. Заедно с децата тогава се засади овощна градина, а през 2009 г. със съвместни усилия бяха боядисани катерушките, пързалката и оградата на дома, заедно бяха изработени мартенички.

Още през март 2009г. с Българското училище за политици и общинското ръководство на Велинград подписаха споразумение за съвместна дейност в Центъра за настаняване от семеен тип гр.Велинград, водени от идеята да осъществяват различни социални извънкласни инициативи, насочени към изграждане на социални навици и умения на децата в областта на художественото творчество, музика и спорт.  Випуск 2010 пък събра средства за готварска печка и с тази инициатива поставиха началото на изграждането на две кухни в Центъра за настаняване от семеен тип. Подобни инициативи подпомагат  Община Велинград в старанието й да осигури по-качествен живот за сираците, подчерта кметът Лебанов. Изпълнителният директор на Българското училище за политици Ирина Алексиева съобщи, че на 19 март на организиран благотворителен бал велинградските деца ще участват с 10 изработени от тях предмети.

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени