Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Деца от "Звънче" с успехи в Малта

03 май 2018, Четвъртък | 22:25 | прессъобщение

Деца от "Звънче" с успехи в Малта

В Ла Валета- Малта се проведе международният конкурс „Euro stars” . От музикална школа „Звънче“ две деца бяха поканени с официални покани лично от директора на конкурса , Мартин Дегабриеле. Това са Ванеса Баева- 12год. и Цветина Вачева -17 год. Аз, като техен вокален педагог – ръководител ходя вече за трети път и  всеки път виждам все нови и интересни неща по отношение на организацията, а тя е перфектна. Всеки ден се организират екскурзии до техни забележителности, по този начин човек се запознава с културата и бита на тази островна държава. Красиво е, интересно е и пожеланието ни е всеки , който има възможност нека да посети това екзотично място.  В конкурса тази година взеха участие деца от 14 държави – Малта, Италия , България , Сърбия , Босна и Херцеговина , Румъния , Естония , Латвия , Молдова , Черна гора , Кипър , Щвеция , Македония, Литва. Журито беше международно  . Децата се оценяваха с точки, като най – високите са 30.  Конкурсът беше изключително силен , имаш чуството , че се намираш на Евровизия, прекрасни изпълнения , прекрасни гласове, с една дума се наслаждаваш на дарбата на тези деца. Общо учасниците бяха 105 . Във всяка възрастова група имаше между 10 и 18 изпълнителя . Ванеса беше в групата на 12 годишните. Критериите, по които се оценяваха децата, бяха : звукоизвличане , дикция , сценично поведение , артистичност , микрофонна техника , хореография , песента дали е съобразена с възрастта на детето. Ванеса се представи много добре и получи съответно своята награда – медал и „ Сертификат  за достойно изпълнение и представяне.“ Точките и бяха между 27 и 28 от общо 30 .

В групата на Цвети нещата стояха на още по високо ниво.  Самата група наброяваше 16 човека, изключително силни и можещи деца . Когато човек слуша какво могат 17 годишните си представя какво пък са по-големите . През цялото време, докато слушах си мислех колко са прекрасни  с изпълненията си , какво прекрасно излъчване имат , радваш  се от сърце на таланта им. Същото, което казах за Ванеса, се отнася и за Цвети. И тя попадна в групата на първите осем и си получи своя медал, подкрепен със „Сертификатза достойно представяне и изпълнение.

Много са изявите на ДЮВИШ“Звънче“. Много са и наградите , много са и похвалите за тези прекрасни деца.

Ние, сем. Казалиеви , като техни ръководители и вокални педагози, им пожелаваме много здраве , успехи и бодро да се изкачват по стълбичката на успеха.

                                              Сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени