Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Деца от "Звънче" с успехи в Санкт Петербург

16 март 2017, Четвъртък | 17:26 | култура

Нови успехи в Санкт Петербург

От 1-ви до 5-ти март 2017 година в красивия Санкт Петербург се проведе 8-ият международен музикален конкурс ,,Путь к звëздам”. На него взеха участие велинградските звънчета  Николета Сачкова и Венелин Каленов. Деца от цял свят се събраха в приказния град за да вземат участие. Имаше участници от над 11  държави, сред които Русия, България, Португалия, Естония, Литва, Латвия, Италия, Малта Казахстан, Молдова, Румъния. Децата бяха разделени в 3 възрастови групи според възраста си и бяха оценявани от 9 членно жури. 

След дълго пътуване, вечерта на първи  пристигнахме в хотела, разположен в центъра на Санкт Петербург, до река Нева. Гледката от него беше повече от прекрасна – виждаше се целия Санкт Петербург и неговите красиви кътчета и бележити паметници. Там ни посрещнаха организаторите на този конкурс – Ирина и Сергей  Савенкови.

През престоя си в Ленинград ние посетихме едни от най-известните забележителности. Започнахме с двореца на Екатерина I – Ермитаж, църквата Спас на Крови, Исакиевският храм, крейсер Аврора, дворецът Петерхоф и неговите величествени градини, Летния дворец на Екатерина и други. Всички бяха очаровани от красотата на Санкт Петербург и от внушителните му забележителности. Имаше организирани дневни и нощни екскурзии с автобус, с които имахме възможност да разгледаме голяма част от Санкт Петербург. През всичките пет дни организацията беше перфектна. Всяка вечер имаше организирани мероприятия за децата и те активно се включваха в тях.

Венелин и Николета участваха в конкурса и като индивидуални изпълнители, и като дует. Четири дни те огласяха сцената с прекрасните си гласове. Те защитиха достойно името на школата и на града и получиха много комплименти за изпълненията си. Венелин Каленов се представи с авторската си песен ,, Баща ми, рок енд ролът и аз” и ,,Make it rain”, с които завоюва и своята награда - дипломант I степен в своята група 12-14. Николета Сачкова изпълни песните ,, Само с любов”, която също е авторска и ,,Love runs out”. Тя спечели наградата Лауреат lll степен в своята възрастова група - 15-18. Дуетът им се представи с песните ,,Джалма” и ,,You're the one that I want”. Те станаха дипломанти lll степен. Венелин и Николета получиха покана за участие на фестивал в Сея, Португалия през месец август. Нивото на  изпълненията беше много високо, конкуренцията беше много голяма и битката беше оспорвана, но въпреки това децата доказаха ,че те са едни от най-добрите.

На гала концерта, който се проведе на 5-ти март, Николета Сачкова бе избрана да изпее песента ,,Love runs out”. Сцената беше изпълнена със светлини и декори и огромен видеоекран, а озвучаването - великолепно. Всички участници бяха подготвили танц, който изпълниха на финала на Гала концерта, точно преди награждаването. Николета и Венелин създадоха много нови приятелства с деца от България и много други страни и се разделиха с прекрасни чувства един към друг. 

На следващия ден отпътувахме към Москва. Там посетихме Червения площад и неговите забележителности – църквата Св. Василий Блажени, Кремъл, Успенската катедрала, Болшой театър, Новодевическото гробище и други. Имахме възможност да разгледаме голяма част от Москва с обиколка с бусче. Децата се завърнаха щастливи в България, заредени с много положителни емоции. За тях това не беше просто един обикновен конкурс, а беше едно незабравимо пътуване, изпълнено с песни, танци, приятели и забавления.

Нека Бог ви пази и ви желаем още много успехи!

                                                                                             Сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени