Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Местният парламент на Велинград прие декларация срещу добива на волфрам

29 юли 2016, Петък | 13:40 | прессъобщение

Общинският съвет прие декларация срещу добива на волфрам

След няколко решения на Общински съвет Велинград против добива на волфрам общинските съветници излязоха с декларация за прекратяване на концесионната процедура за добив на волфрамосъдържащи руди от находище „Грънчарица”. Общински съвет Велинград  настоява да бъдат предприети  всички законосъобразни действия за прекратяването на процедурата по учредяване концесия за добив на волфрамосъдържащи руди от находище „Грънчарица- Център”.

Местният парламент настоява и за приемане на решение от страна на Народното събрание за недопускане на учредяване на концесии за добив на полезни изкопаеми, които могат да застрашат живота и здравето на гражданите.

Общинските съветници нa Велинград призовават общинските съветници на общините от Западните Родопи да разгледат на свои заседанията и да преподпишат текста на Декларацията, както и да обсъдят съвместни действия за спирането на процедури по добива на цветните метали в Западните Родопи.

Своето решение съветниците мотивираха с това, че с недопускане на добива категорично защитават правата и законните интереси на жителите на Община Велинград. Местните политици са уверени, че по този начин осигуряват на живеещите в СПА столицата здравословни условия на живот, опазват околната среда и природното разнообразие и съхраняват Велинград като най-значимия център за балнеолечение.

Коментари

Не защитавате правата и законните интереси на жителите на Велинград, защото ги тровите с ежедневните прахоляци по улиците и мръсната питейна вода. Тровите ги с дупките по улиците и с донаците по центъра на града, който е заприличал на мекичарница!

#1 kaj4o в Петък, 29 юли 2016 13:46

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени