Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Делегация от Молдова във Велинград

26 март 2010, Петък | 15:26 | прессъобщение, политика

Делагация от Молдова посети Община Велинград

Делегация Молдова   Днес от 9.30 часа в малката зала на Общината, общинското ръководство посрещна представители на Република Молдова, съобщи Росица Пашова, PR на Общината. Срещата се осъществи във връзка с партньорския проект „Имплементиране на добрите практики на местните власти в България в публичното консултиране и процесът на вземане на решения в Молдова“. По проекта съвместно работят Асоциацията на юристите за развитието на правото в общ интерес и хармонизирането на българското и европейското право, от българска страна и Асоцоацията на завършилите Акадмията по публична администраця на Република Молдова, от молдовска.

   Основна цел на проекта с установяването на добри практики при вземането на решения в местните администрации, съчетани с актовното участие на гражданите в този процес. Работейки по проекта, двете асоциации са включили в него три български общини, с които работят. Като представител на големите общини двете Асоциации са се спрели на Община Русе, като представител на средните по големина общини - на община Велинград и на малките – на Община Правец.

    Официалната делегация на Република Молдова бе представена от девет души, начело с ръководителя на проекта Анджела Дастик. Участие в срещата взеха представители от Министерството на регионалното развитие и строителството на Молдова, представители на българската общност в Република Молдова в лицето на Васил Плагов и Васил Гайдаржи, членове на двете асоциации, които си партнират по проекта. От страна на българската „Асоциация на юристите за развитието на правото в общ интерес и хармонизирането на българското и европейското право“ участие в срещата взеха проф. Цветанка Каменова, проф. Стефка Наумова и доц. Ирена Илиева.

    По време на срещата заместник кметовете Георги Янчев, Валентина Цветанова-Игнатова, Дияна Кехайова и Исмет Бабучи и гостите от Молдова обсъдиха въпроси, свързани с туризма, образованието и начина на работа в администрациите на общините в България и Молдова.

Коментари

Напоследък Общината развива доста международна дейност :)

#1 Spas в Петък, 26 март 2010 16:30

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени