Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Делегация от Уралска област във Велинград

27 ноември 2019, Сряда | 20:07 | прессъобщение

Общинското ръководство се срещна с делегация от Уралска област

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев за трети път се срещна с Михаил Малцев – Изпълнителен директор на Уралската асоциация по туризъм. Водената от него делегация, която е на петдневно посещение във Велинград, включва представители на две големи уралски предприятия, ръководители на две туроператорски фирми, както и кандидатът на медицинските науки Ксения Сорокина с дисертация за въздействието на минералната вода върху здравето. Телевизионен екип на „Канал 4” заснема кадри, които ще бъдат излъчени в две от най-гледаните предавания за туризъм и здраве с цел популяризиране на града ни,  а с тях е и ръководителят на пресцентъра на ТАСС – Урал Людмила Зизо.

Руските гости бяха посрещнати и от зам.-кмета Атанас Палигоров, зам.- председателя на Общинския съвет Екатерина Каферинова, Златко Златанов- Председател на СХР „Велинград и Западни Родопи”.

Целта на посещението е да бъдат уточнени детайлите около посещението на първата група уралски туристи през пролетта на 2020 година. От разговорите стана ясно, че големите промишлени предприятия имат програми за здравеопазване и се интересуват предимно за лечение и профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат, на дихателната и на периферната нервна система. Според туроператорите –в Русия като цяло расте интересът към термалните курорти. И в двете посоки Велинград предоставя прекрасни условия и база. Остава да се уточнят технически детайли за адаптиране към руската система за предварителни резервации, а от руска страна поемат ангажимента за рекламирането на Велинград в този регион на Русия.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени