Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Делегация от Уралска област посети Велинград

09 ноември 2016, Сряда | 20:08 | прессъобщение

Делегация от Уралска област посети Велинград

Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев посрещна делегация, водена от Изпълнителния директор на Уралската асоциация по туризъм Михаил Малцев.

Петчленна делегация от Уралска област е на посещение във Велинград по покана на кмета на общината д-р Костадин Коев и председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Златко Златанов. Тя е водена от Изпълнителния директор на Уралската агенция по туризъм Михаил Малцев, а сред делегатите са Галина Левочкина - Директор на двата най-големи руски телевизионни канала АТН и Матч Тв и Светлана Легаева - представител на Росстур - най-значимата туроператорска компания в Русия с над 700 офиса в страната и чужбина. Руски телевизионен екип заснема филм за Велинград, в който ще бъдат  включени материали за СПА центровете, санаториумите, историческите забележителности, характерната кухня и работната среща, която бе проведена днес.

Руската делегация бе посрещната от кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, ВрИД областен управител на област Пазарджик  Гинче Караминова, заместник кмета по туризъм Атанас Палигоров и Цвета Спасова – Директор „ИПТР” .

Основните проблеми, които постави г-н Малцев, са свързани с липсата на информация за Велинград в Русия. „България е позната на нашия пазар като морска дестинация, но аз се убеждавам, че Велинград е за нашите туристи и можем да ги насочим към балнеологичните и СПА-центрове.  Пловдив е не само транспортна връзка с Екатеринбург, но и важен културен център”. Темата за туризма, свързан с възстановяването на здравето на хората от Уралска област, е обсъждана преди 11 месеца с Министъра на туризма Николина Ангелкова, след това на срещата в Москва с д-р Коев са набелязани основните насоки , по които вече се работи и се стига до тази първа работна среща. Велинград и Екатеринбург могат да си сътрудничат в много посоки. Например - най-големият държавен унирверситет по туризъм се намира в Екатеринбург, а във Велинград от ПГИТ „Алеко Константинов” излизат кадри, които след това могат да завършат образованието си в Русия. Перспективата по посока културен обмен е наистина голяма чрез представянето на руската култура във Велинград и на българската в Екатеринбург. Размяната на делегации  с различна насоченост – бизнес, туроператори и журналисти - също бе обсъдено.

Според д-р Коев побратимяването на Велинград и Екатеринбург е постижима цел, защото културите са ни близки, има руска общност във Велинград, цените в хотелите и условията в тях удовлетворяват изискванията на руските туристи и не на последно място- побратимяването ще доведе до облекчаване на визовия режим.

Кметът подари на г-н Малцев икона на Св. Богородица върху камък в кутия с графика на езерото Клептуза, албум „Диви Родопи” и писано яйце от Чепинския край.

Д-р Костадин Коев получи албум с репродукции на картини на руски художници и пластика –символ на Екатеринбург, която постави на бюрото си.  

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени