Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ще се гледа делото за културния дом

02 август 2013, Петък | 19:12 | общество

Пазарджишкият административен съд ще гледа делото за културния домdelo-kulturen-dom

Сградата на Община велинград

Пазарджишкият административен съд ще гледа делото за културния дом на 10-ти септември от 10ч. Жалбоподател е областният управител Иван Йорданов, а ответник- Общински съвет Велинград. Иван Йорданов е оспорил решението на Общинския съвет от 22-ри декември 2011г., прието по искане на фирма „Културен център Велинград“ АД-Пловдив, за даване на съгласие за премахване на надстроената сграда на културния дом, започната през 1986г.

На 2-ри юли 2013г. Инициативен комитет е  представил на областния управител протеста на гражданите против въпросното решение, с което настояват Общината да си върне имота, а сградата да бъде завършена и да запази обществената си функция.

Възраженията на областния управител Иван Йорданов срещу решението на Общинския съвет са следните:

-Това решение не е обсъждано в постоянните комисии на Общинския съвет и е внесено като предложение за извънредна точка 2 дни преди заседанието на съвета;

-За премахването на сградата на Културния дом е необходимо решение на Министерството на културата, за което да бъдат уведомени Общинската администрация и Агенцията по геодезия, картография и кадастър;

- Решението е в пряко противоречие със Закона на културното наследство, тъй като сградата на Културния дом попада в охранителната зона на недвижими културни ценности.

Коментари

"...тъй като сградата на Културния дом попада в охранителната зона на недвижими културни ценности"!!!!!!!!!!!!!11 Бах мамууу!!!! :L Сериозно ли????

#1 232323 в Събота, 03 август 2013 23:20

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени