Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ден без тютюнев дим

20 май 2011, Петък | 21:40 | прессъобщение

31 май ще бъде обявен за Ден без тютюнев дим в Община Велинград.

Във връзка с реализацията на Програмата за превенция на наркотични зависимости към Комисията по наркотични вещества и 31 май – Световен  ден без тютюнев дим Община Велинград се присъединава към кампанията на Регионална здравна инспекция-Пазарджик за обявяването на 31 май за Ден без тютюнев дим в Община Велинград.

 

Инициативата се реализира, тъй като тютюнопушенето се превърна в световен проблем. През 20 век са регистрирани около 100 милиона смъртни случая, вследствие на употребата на тютюневи изделия. Ако тази тенденция се запази, броят им през настоящия 21 век ще нарастне на на един милиард. Тютюнопушенето е най-важната причина за възникването на голям брой хронични заболявания и преждевременна смърт. В момента около 80 процента от хората в света искат среда без тютюнев дим, като статистиката показва, че едва 5 процента са защитени от него.

Най-голямата полза от прекратяването на пушенето е подобряването на здравословното състояние на населението. Изследванията в тази насока показват, че в страните, които са въвели пълна забрана, се наблюдава намаляването на сърдечни-съдови заболявания.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени