Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза Деня на Ботев

03 юни 2016, Петък | 10:16 | прессъобщение

С рецитал и поднасяне на цветя Велинград отбеляза Деня на Ботев и загиналите за свобода на България

Пред паметника на поета-революционер в центъра на Велинград се отбелязаха 140г. от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. На пл. „Никола Гяуров“ начало на честването даде Представителният духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“. Възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ изнесоха рецитал със стихове на революционера. Малката възпитаничка на ДЮВИШ „Звънче“ Калина Деспотска изпълни песента „Роден трибагреник“.  С почетен караул пред паметника на Христо Ботев в центъра на града бяха  поднесени венци и цветя от Общинска администрация Велинград, Общински съвет Велинград, политически сили, Исторически музей Велинград, читалища, училища, граждани и гости.

На официално честване присъстваха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на Общински съвет инж. Бельо Мандраджиев, зам.кметовете Светла Томова, Атанас Палигоров и Сергей Кичиков, общински съветници, директорът на ОП „СИП и ТИЦ“инж.Борис Станудин.

Венци и цветя бяха поднесени и на паметника на великия бас Николай Гяуров послучай 12-годишнината от кончината. Паметникът на Гяуров е открит през 2008г., а негов автор е скулптурът Владимир Гиновски.

Във Велинград 140 години от героичната смърт на Христо Ботев бяха отбелязани и с патронен празник в Професионалната гимназия по горско стопанство. ОУ “Христо Ботев чества деня на своя патрон с изяви на младите таланти в салона на НЧ “В. Левски-1904”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени