Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ден на професията 2014

29 март 2014, Събота | 09:15 | образование

Ден на професията в ПГГС

Ден на професията - така бе отбелязан празникът, проведен на 27-ми март 2014г. в ПГГС "Христо Ботев". Именно професията техник-лесовъд привлича ученици от всички краища на страната в гимназията. Затова възпитаниците на училището с нетърпение очакваха този ден, за да покажат своите знания и умения в избраната от тях професия.

Празникът бе открит от инж. Надежда Ганчева - помощник-директор на гимназията, която поздрави всички присъстващи и ги запозна с програмата за деня. Учениците Красимир Драганов от 8-а клас и Сашо Цанов  от 9-б клас поднесоха кратка информация за историята на Седмицата на гората, провеждана традиционно всяка година в началото на месец април. Интересна бе викторината, проведена с публиката, а тези, които отговориха на зададените въпроси, получиха награди. Група ученици от 9-б клас с класния си ръководител Снежана Гончева посетиха плочата на лесовъда Васил Попов и плочата за стохилядния декар залесена гора в Пазарджишка околия. Тук признателните потомци поднесоха цветя, за да почетат делото на Васил Попов, загубил живота си като защитник на българската гора.

Господин Стефан Шулев, Директор на гимназията, приветства с празника ученици и учители и обяви началото на организирано по випуски състезание, включващо два етапа. В първия етап на състезанието участваха учениците от 10-ти до 12-ти клас, които изявиха своите знания и умения по следните показатели: залесяване на фиданки, разпознаване на клонки, семена и проби, спортен риболов, разпознаване на насекомни вредители, птици и следи. Във втория етап участници бяха само учениците от 12-ти клас, които проявиха своите умения в разглобяване и сглобяване на моторни триони и прецизно рязане на шайби. Комисия, съставена от преподавателите по специалните предмети - инженерите А.Линчева, Л.Байлова, В.Иванова и Д.Ищева определиха победителите в двата етапа на състезанието.

С грамоти и награди бяха отличени учениците:

- за най-добър в стрелба с лък - Георги Делиев /8а клас/ и Йоан Уюров /8а клас/;

- за най-добър в спортния риболов - Любомир Вуковски /10б клас/, Людмил Кехайов /11 клас/ и Йордан Коцев /11 клас/;

- за най-добър в разпознаване на  експонати - Димитър Димитров/10в клас/ и Людмил Кехайов/11 клас/;

- при 12клас I етап - Чавдар Гагов /I място/, Кольо Ангелов и Билял Мутаджиков /II място/ и Фатме Рафит /III място/;

- при 12клас II етап - Кольо Ангелов /I място/, Чавдар Гагов и Шериф Джораков /II място/ и Аки Трампов /III място/.

Празникът приключи с добро настроение и удовлетворение от всички - ученици и преподаватели, за показаните умения в избраната професия техник-лесовъд.

ПГГС "Христо Ботев

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени