Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ден на Велинград

05 юли 2010, Понеделник | 18:00 | празник

Една година СПА Столица

Димо ТоневНа з-ти юли бе тържествено отбелязан Денят на Велинград и една година от обявяването на Велинград за "СПА Столица на Балканите". Тържествената церемония започна със заседание на общинския съвет, на което от 27 общински съветници присъстваха 19. С решение номер 132 от заседание на Общинския съвет на 24 юни 2010 година с протокол номер 10 на основание чл. 21, ал. 1, т. 22 от ЗМСМА известният волейлболист Димо Тонев - многократен шампион на България, бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Велинград".

Ден на ВелинградСлед дигане на Българското знаме и знамето на Велинград, духовият оркестър "Димитър Мечев" с мажоретния състав, дефилираха до площад "Николай Гяуров". Официални гости на тържеството бяха: Митко Тодоров - заместник министър на културата, областният управител Дончо Баксанов и зам. обл. управител Ваня Минкова, Георги Пирински - зам. председател на 41-то народно събрание, почетният гражданин на Велинград Димо Тонев, народният представител Ангел Даскалов, кметът Иван Лебанов и заместниците му, председателят на общински съвет Мустафа Джамбаз, директорът на Софийската опера Пламен Карталов, председателят на Българските хотелиери и Ресторантьори Благой Рагин, общински съветници, представители на общинската администрация и представители на делегация от Турция. Жителите на Велинград и гостите му бяха поздравени от кмета на града Иван Лебанов, който връчи картина на Димо Тонев. Бяха прочетени поздравителни адреси от Прзидента Първанов и Министър-председателя на България Бойко Борисов и др..

Тони Димитрова и Теди от КараокеСцената оживя от чудесните изпълнения на Мими и Сонай, ДЮВИШ "Звънче", танцовите изпълнения на малки танцьори от "Импулс". А фолклорните изпълнения и танци на ансамбъл "Чепино" накараха много жители да извият кръшно хоро.В тържествения  ден популярната поп изпълнителка Тони Димитрова взриви многобройната публика, която запя с нея. Финалът на красивата вечер бе многоцветна заря в тъмното небе.

Вижте снимки от Деня на Велинград

Вежте част от тържествения ден:

Get Adobe Flash player

Гледайте на още по-високо HD качество в Youtube: Ден на Велинград видео

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени