Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ден на Велинград

04 юли 2011, Понеделник | 02:01 | празник

2-ри ден от Велинградските празници на културата

Велинградски празници на културатаОфициалното откриване на Велинградските празници на културата се състоя на 2 юли. Честването започна от 19.30 часа с Тържествена сесия на Общински съвет-Велинград в Голямата зала на Общината. Официалните лица, които присътваха на Празника на Велинград бяха народният представител Ангел Даскалов, заместник-областният управител на Област Пазарджик Ваня Минкова, кметът Иван Лебанов и неговият екип от заместник-кметове, кметът на Община Белово Кузман Маринков, председателят на Общински съвет–Велинград Мустафа Джамбаз и общински съветници. 

На състоялата се празнична сесия председателят на Общинския съвет г-н Джамбаз приветства гостите, след което децата от Вокална група „Караоке” отправиха своя музикален поздрав към присъстващите в залата. Веднага след това официалните лица се включиха в парад-дефилето на духовите оркестри, като се отправиха към площад „Николай Гяуров”, където в 20.00 часа започна тържественият концертЗа теб, наш Велинград”. В приветствието си кметът на Община Велинград Иван Лебанов отбеляза огромното значение на факта, че Велинград се превърна в СПА столица на България и на Балканите и подчерта, че зад това отличие стои упоритият съвместен труд на Общината, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и местния бизнес като цяло. Той добави, че признанието е и огромна отговорност, защото общинското ръководство се стреми с всички усилия да подобрява качеството на живот на жителите на територията на цялата община, като продължава да разработва и реализира проекти по Европейските програми.

Велинградски празници на културатаСлед официалната част започна концертът за Деня на Велинград с участието на Представителния духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев”, Клуб по спортни танци „Импулс”, ДЮВИШ „Звънче”, Детско-юношески фолклорен състав „Здравче-венче” към Народно чителище „Васил Левски-1904”, Ансамбъл „Чепино” към Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1905”,  ЦДГ „ Радост”. Финалът на концертната програма „За теб, наш Велинград” събра на сцената всички участници. В небето полетяха бели гълъби и балони с цветовете на националния флаг.

 

Вижте част от празничния ден:

Get Adobe Flash player

Коментари

Bravo na orkestarcheto ! Evala momicheta i momcheta :)

#4 в Вторник, 15 ноември 2011 08:57

haresa mii banskii na laleta :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y

#3 в Неделя, 02 октомври 2011 19:08

СТРАХОТНО,ВЕЛИКОЛЕПНО,ПРАЗНИК ОТВСЯКЪДЕ!БРАВО НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ И НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ!

#2 ИЗОЛДА в Вторник, 12 юли 2011 11:30

:o :O mnogoe qka :y :y :y

#1 в Събота, 09 юли 2011 13:13

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени