Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Международен ден на предизвикателството и Ден на спорта

12 май 2017, Петък | 21:26 | прессъобщение

Община Велинград отбеляза Международния ден на предизвикателството и Деня на спорта

С днешното мероприятие ”Бъди активен, не агресивен”,  Община Велинград, съвместно с Българска асоциация “Спорт за всички”, МКБППМН, РУП- Велинград и ОП „СИП и ТИЦ”, отбеляза  Международния ден на предизвикателството и Деня спорта. Официалните лица, които уважиха спортния празник, бяха председателят на Общински съвет Велинград  инж. Бельо Мандраджиев и г-жа Цвета Спасова, директор дирекция „ИПТР”, която поднесе поздрав към всички участници от името на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев. Мероприятието бе открито с изпълнението на прекрасните момичета от  Представителен мажоретен състав „Димитър Мечев” с ръководител Биляна Масларова. 

С демонстрация  на хвърляне на топка в цел, въртене на обръч и скок от място,участие взеха  най- малките ученици от ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Неофит Рилски”, СУ „Васил Левски”, СУ”Методий Драгинов”-с. Драгиново, СУ „Христо Смирненски”- с. Света Петка и ЦНСТДМБУ-Велинград. Празничната програма продължи с красивите танци на младите спортисти от КСТ „Импулс“, както и със сладкогласното ангелче Михаела Нанова от ДЮВИШ „Звънче“, която с песента „Небесни близнаци“ поднесе своя поздрав към участниците.

Финал на мероприятието бе гимнастическата композиция „Обичаме те, България“, представена от жените към СК „Здраве и дълголетие“, с методист Иванка Даскалова.

С всички, които днес показаха своето желание  да спортуват, да прекарат един ден в движение, в забава и с компания, без разлика във възрастта, пола, здравния и социален статус, успяхме да покажем, че спортът е наистина за всички и за него възраст няма.

Участниците в спортната проява получиха подаръци, подсигурени от Община Велинград, Българска асоциация „Спорт за всички” и Комисията за противообществени прояви.

Във връзка с отбелязването на спортния празник, днес ОП „СИП и ТИЦ“  предостави за свободно ползване Закрития плувен басейн за периода от 14.00ч. до 17.00ч.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени