Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Международен ден на толерантността в ПГИТ „Алеко Константинов“

18 ноември 2015, Сряда | 18:32 | образование

Международен ден на толерантността в ПГИТ „Алеко Константинов“

Подкрепяйки  казаното от Хелън Келър-“Крайният резултат от образованието е толерантността“, на 16.11.2015г.  отбелязяхмемеждународния ден на толерантността. Проявата  в училището премина в емоционална атмосфера. Всички бяха въодушевени от забавните скечове на учениците от 9 в, 9 д, 10 в класове. Участниците демонстрираха под формата на ролева игра толерантно и нетолерантно поведение – това е детето, орисано с добро, но и подложено на трудности, които трябва да преодолее, за да намери пътя към успеха. Учителите го повеждат през омагьосания свят и му показват ценностите: Познание, Амбиция, Мъдрост, Толерантност, Единство, с които ще победи тъмните сили.

Независимо от етност,

култура, образование,

семейно положение

и статус в обществото

Всички ние

сме деца и сме равни помежду си!

 

Наградени бяха победителите в конкурса за есе на тема „Да подадем ръка на толерантността“, както и всички участници. Така спазихме петото правило на толерантността: Доброто дело без награда не остава.

                Това е тя – толерантността в многообразието. Добродетелта, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира.

Люба Сергева-председател на МО

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени