Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия

18 ноември 2017, Събота | 08:34 | общество

19 ноември /неделя/ 2017 г. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

С Резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

През 2017 година календарният ден за възпоменание е 19 ноември.

На този ден почитаме паметта на загиналите и изказваме съболезнования на близките им. На този ден изразяваме и дълбоката си благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и всички, които ежедневно оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

Всяка седмица по пътищата на страната в резултат на пътнотранспортни произшествия десетки граждани на България - мъже, жени и деца, приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки на пътя. В съвременните условия следва още по-съсредоточено да се вгледаме в нашето поведение като пешеходци, водачи и пътници, като родители, като организатори и администратори, защото безопасността на движението е споделена отговорност.

Отправяме апел към всички ръководители на институции и организации, отговорни за движението по пътищата и състоянието на пътната инфраструктура:

Нека положим повече усилия, за да ограничим и предотвратим възможните опасности, които са причина за пътнотранспортните произшествия!

Нека в името на живота се обединим!

 

Петър Белчев

Заместник областен управител и председател на

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени