Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Десет дни, посветени на Земята

18 май 2012, Петък | 22:51 | прессъобщение

Десетдневка, посветена на Деня на Земята в ОУ "Христо Ботев"

Ден на земята в ОУ Христо БотевПразниците идват и отминават и всеки остава в нашето съзнание нещо много мило  и съкровено. Такъв празник за учениците от ОУ "Христо Ботев" бе Денят на Земята - най-големият нерелигиозен празник в света. В инициативите, които учители и ученици предприеха, обединени от мотото "Да подадем ръка на природата", взеха участие всички ученици от ІV  до VІІІ клас. Проведе се десетдневка посветена на Деня на Земята. Млади природозащитници от СИП-Екология при училището, с ръководител Н.Томова, откриха десетдневката с еко-спектакъл, на който показаха своята съпричастност към този празник.

Представена бе презентация за това, което се случва  с въздуха, водата и земята. Много емоции, вълнения, усмивки и настроение имаше по време на еко-карнавала "Да спасим планетата Земя", където млади дизайнери и модели се включиха в надпревара за "Мис" и "Мистър еко-карнавал" с изработени дрехи от отпадъчни материали. Жури в състав Г-жа Методиева, г-жа Стефанова и г-н Канлиев оцени талантите и връчи  грамоти на отличилите се. 42-Зелени послания за опазване на природата,прикрепени към балони, изработени от  ІV, V и VІ клас и техните класни ръководители, украсиха небето над Велинград.

"Да пазим природата за вечни времена" бе мотото, което отключи детското въображение, талант и умение да изразят своето отношение към заобикалящата ни среда чрез рисунка на асфалт в двора на училището.

За трета поредна година бе организирана дарителска дейност по класове "Цветя за моето училище". Бе подредена  красива цветна фиеста-Цветята са усмивката на Земята.
     Проведе се конкурс "Зеленото бъдеще на моята синя планета" за:
         – най-добра рисунка
         – написване на есе,стихотворение, разказ
         – плакат с екологично съдържание
         – предмети изработени от отпадъчни материали.Ден на земята в ОУ Христо Ботев
"Хартиените отпадъци се превръщат в нови книги" - в акцията за събиране на отпадъчна хартия се включиха ученици  от VІ, VІІ и VІІІ клас. С много желание и ентусиазъм учениците под ръководството на Г-жа Стефанова и Тупчева  и Томова направиха привлекателен училищния двор, като облагородиха лехите и засяха храсти и цветя. ОУ "Христо Ботев" се присъедини към призива на БИ ТИ ВИ - Да изчистим България за един ден и целият колектив почисти района на училището, a учениците от клуб "Екопътеки-запознаване с природата" по проект УСПЕХ с ръководител г-жа Елена Мариновска се включиха в почистването на града ни.
Всички отличили се ученици в десетдневката посветена на Деня на Земята, получиха грамоти и награди.


ОУ»Христо Ботев»,гр.Велинград

Коментари

Bravo na decata !!!! :y :y :y :y :y :y :y :y

#1 в Събота, 19 май 2012 18:09

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени