Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Наниз от детски мечти"

05 юни 2012, Вторник | 17:39 | общество

Детска изложба в градска художествена галерия

Детска изложбаТова бе мотото на откритата на 1 юни следобяд детска изложба в градска художествена галерия /къщата на баба Цвета/. Със свои рисунки в нея се включиха децата от школата по изобразително изкуство при ОДК с ръководител Венера Ланджова, от ПУ ”Драган Манчов” и ОУ ”Георги Бенковски”. Съвместната изложба е част от работата по проекта „Бъдете с Нас и ний сме като Вас”.  Г-жа Зинкова призова децата да трупат емоции, да си играят с цветовете и светлините, да рисуват влюбено. Венера Ланджова цитира поета  Йордан Янков, който е споделил на нейната първа изложба:

„Изкуството спасява от света, който ни тежи!”

Венера Ланджоваи добави, че "детските рисунки са пречистващи като пролетен дъжд със своята чистота и  искреност. Да изплакнем душите си!” Към пожеланията и благодарностите се присъедини и г-жа Елена Канлиева. Под звуците на флейта изпълнени от Венера Ланджова гостите имаха възможност да разглеждат картините. А  малката Радина Граматикова доказа, че творецът може и да рисува и да свири на йоника.

Съвсем като на изложба, събитието приключи с вкусна почерпка.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени