Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Първо детско полицейско управление в Община Велинград

16 май 2016, Понеделник | 18:06 | прессъобщение

Кметът Костадин Коев откри първото детско полицейско управление в Община Велинград

Детско полицейско управление– така се нарича националната превантивна програма, която официално се откри днес в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В рамките на кампанията ще бъдат открити 199 Детски полицейски управления към районните управления на Областните дирекции на МВР в страната. На откриването присъстваха народният представител Димитър Гечев, кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, зам.кметът Сергей Кичиков, общински съветници д-р Чешмеджиев и д-р Калъчев, представител на Районен Съд Донка Табакова, представител на отдел „Закрила на детето“ Илия Тосков.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; долекарска помощ; здраве, етика и право, децата да получат съответните умения.

В обучителния процес  ще участват служители от структурите на МВР град Велинград- младши инспектор Здравко Пашов- ръководител на програмата, инспектор Борис Боков- пътен контрол, инспектор Георги Харисков- детска педагогическа стая и г-н Кърпачев- представител на БЧК. За реализирането на съвместната дейност беше подписано Споразумение за изпълнение на програмата между г-жа Василева- директор на СОУ „СВ.СВ.Кирил и Методий“ и г-н Йовчев- началник на РУП гр. Велинград. Като доброволци в Детското полицейско управление ще бъдат възпитаници от 5-ти б клас на СОУ „СВ.СВ. Кирил и Методий“. Поздрав към всички отправи Мариам Маврова с песента от „Векове за векове“. В своето обръщение кметът д-р Костадин Коев поздрави всички за ентусиазма и доверието към институциите. Пожела на всички успех и ползотворна работа, а в заключение той откри първото детско полицейско управление в община Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени