Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Детско руско кино във Велинград

05 октомври 2013, Събота | 19:47 | култура

Ден на руското кино във Велинград

Благотворителeн фонд "Детски филм фан " със съдействието на Руския културно-информационен център София и руски партньори организират  дни на руски филми за деца. От 4 до 6 октомври в залите на Руския културно -информационен център  София  се провеждат благотворителна прожекция на най-добрите руски филми от последните години за деца и млади хора.

В тазгодишния форум със съдействието на общинска администрация се включи и Велинград. Идеята на общинското ръководство е в града ни ежегодно да се организира мероприятието. Благотворителна фондация за деца "Детски филм фан " е организирана през 2009 г. като обществена организация , чиято основна цел е развитието на съвременните методи на образование и свободно време, жителите на детски социални домове за деца с увреждания, както и семейства , които са се заели с образованието на сираци. Една от най -важните дейности на " Kin площадка " е развитие на сътрудничеството с неправителствени и правителствени организации в различни региони на Русия за благотворителност и социално подпомагане в областта на културата, изкуството и образованието. През годините "Kin площадка" е провела благотворителни фестивали, филмови седмици , срещи, семинари в Москва, Санкт Петербург , Смоленск , Псков и други градове.

От организацията добавят, че за тях е важно, че България е страната,която в продължение на много години е голям приятел и надежден партньор на Русия в най-различни културни, образователни и социално значими проекти, като този.На 5-ти октомври във Велинград, в Градската художествена галерия се проведе  среща на творческия екип „Кийн“ с младите жители на града и концерт на млади цигулари. Присъстващите на срещата се насладиха на прекия контакт и задушевното общуване с известни руски актьори - Сергей Перегудов, Владимир Демидов, Иван Кокорин, Олга Хохлова, Олесия Евтушенкова и др. Във филмовите часове бяха прожектирани анимационният филм "Иван Царевич и сивият вълк ", режисиран от Владимир Торопчин, както и игралният фимм "Olympic Village", с режисьор Александър Сукхарев  от  2011 год.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени