Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Децата със СОП празнуват

13 декември 2013, Петък | 19:46 | празник

Децата със Специални образователни способности с изложба и тържество

Изложба на деца със СОП

Днес, 13-ти декември, в Художествената галерия участници в проекта "Бъдете с Нас и Ний сме като вас" представиха съвместна изложба "Четирите сезона през очите на децата". С богата Коледна програма- сценки, песни, танци и скечове децата зарадваха многобройната си публика и предизвикаха умиление с непринуденото си, естествено сценично поведение.

Деца със СОП

Радостта от днешното си празненство те споделиха със специалните си гости- кметът Иван Лебанов, зам. кметът Георги Янчев, PR-ът на Община Велинград Станислава Енчевска, гл.специалист  отдел"ОКВ" Невена Шуманова, директорът на ОДК Мариана Зинкова, директори и учители на учебни заведения. Директорът на ПУ "Драган Манчов", Елена Канлиева се обърна с трогателно слово към всички присъстващи в залата:

Всички деца си приличат, събират енергия, бързат да растат, искат да са щастливи, доволни, да бъдат обичани и разбирани! Всички деца са красиви по един и същи начин, защото носят в сърцата си добротата на живота и смисъла на бъдещето. Мили деца, някои от вас са по-силни, други – не, но всички вие растете заедно и така се научавате да бъдете по-добри, да си помагате, да сте весели, да правите това, което можете най-добре и със желание! Ние, възрастните винаги ще бъдем до вас, ще ви помагаме, ще ви учим, ще се радваме на вашите успехи.

Деца със СОП

Възможността на децата със СОП да се обучават в Помощното училище в условията на включващото обучение предполага то да добие нова визия и мисия – да предлага по-добро обучение, да организира дейността си по такъв начин, че да се превърне в институция, осигуряваща позитивна учебна среда за социалното развитие на учениците чрез екип, който слага детето със СОП като център на всяка мисъл, дело и слово.

Усилията на екипа при ПУ са насочени за развиване на трудовите и естетически умения чрез оргазизирането и включването им в различни дейности – изобразително и приложно изкуство, музика и танци, спорт. Чред различните изкуства развиваме у децата творческия потенциал, обогатяваме знания и социален опит, провокираме креативно мислене и помагаме за развитието на тяхната комуникация.

Деца със СОП

Чрез възможността да участваме като партньори в проекта „Бъдете с нас- и ний сме като вас” децата ни активно и с изключително желание и интерес се включваха в организираните клубове. Ръководителите често им  предоставяха сцена за техните изяви , което допринесе за тяхното самочувствие и по-пълноценна социална интеграция.

Представената програма и творби са от клуб „Музика и танци”  с ръководители Тодорка Коцева и Мария Кюлюмова и клуб „Изобразително изкуство” ,    с ръководители Венера Ланджова и Тамара Маргова.

Елена Канлиева, Иван Лебанов, Тамара Маргова

Заслужено в края на проекта „Бъдете с нас – и ний сме като вас” искам да изкажа от името на екипа при ПУ сърдечна благодарност на община Велинград, която ни покани като партньор в този проект, на ръководителите на клубовете: г-а Ланджова и г-н Гълев , на директора на ОДК – г-жа Зинкова за подкрепата и предоставените условия за провеждане на дейности от проекта и на всички вас, гости на изявата за това, че със вашето присъствие вие подкрепяте децата ни и помагате за  формиране на положителни  нагласи към децата със СОП.

              Благодаря ви и ви желая много здраве, успехи и щастливи коледни и новогодишни празници!!! 

Коментари

:y :y :y

#1 в Събота, 14 декември 2013 16:38

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени