Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинградският духов оркестър посети Унгария

02 септември 2010, Четвъртък | 17:34 | прессъобщение

Представителният духов оркестър и мажоретен състав “Димитър Мечев“ посетиха Унгария

Духов оркестърПочти всяко лято през месец август, след многобройните участия на младежкия духов оркестър „Димитър Мечев” ,се състои и турне, което се смята за разпускащо, с идеята да бъде награда за работата през годината. Такова бе и тазгодишното пътуване на оркестъра до Унгария. През първия ден на гостуването им в Унгария, велинградските музиканти се настанихав Дунафьолдвар. На другия ден, когато всъщност бенационалниятпразник на Унгария – Свети Стефан, велинградския оркестър отпътува за градчето Солт, където свири заедно с оркестърът на домакините. Представителят на Община Велинград, госпожа Недялка Стефанова – директор на Дирекция „Образование, култура и вероизповедания”, която официално придружавашегрупата, връчи на кмета на Солт подарък от велинградския кмет – картина с изглед от „Клептуза”, поднесе почитанията на г-н Лебанов и благодари за топлото посрещане, като отправи  покана към унгарския оркестър да гостува за трети път  на следващите Празници на културата, изрази надежда отношенията ни на разменни гостувания,приятелство и творческо сътрудничество все повече да се задълбочават.

На 21-ви август оркестърът посети Балатонфьолвар, на езерото Балатон, както и коннотошоу в Ревбер. По обратния път към България се спират и в Сегед- град с невероятна атмосфера. Организаторите на пътуването отправят благодарност към към всички, които са взели участие в турнето  – момчетата и момичетата от оркестъра  и мажоретния състав, които умеят и да работят отговорно и да се забавляват истински,към ръководителите на групата – Димитър Лазаров и Биляна Масларова и придружаващия ги д-р Костадинов, към фирма „Транс експрес”- Панагюрище, към Община Велинград, към ръководството на читалище „Отец Паисий 1893”, което въвеждапрактиката средствата, получени от участията на децата да се изразходват изключително и само в тяхна полза и още за разменните гостувания на съставите, които вече се превръщат в добра традиция.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени