Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Димитър Дановски взе бронзов медал

17 септември 2009, Четвъртък | 22:41

31 световно първество по канадска борба в Италия

Димитър Дановски Велинград   От 6 до 13 септември в Порто Виро, Италия, се проведе 31-то световно първенство по Armwrestling (канадска борба). В него взеха участие 44 държави от различни възрастови групи и категории. В категория юноши до 70 кг. на лява и дясна ръка се състезава известният на всички във Велинград - Димитър Дановски. Първенството в Италия донесе една от най-големите победи на велинградчанина. Разбира се най-големите успехи предстоят на Димитър, който ни разказа за състезанието.

Имаше много тежки категории - около 40 участника в категория. Особено трудни бяха категориите на Цветан Гашевски и Христо Делиджанов.

Митко взима участие в седем срещи на лява ръка. Първите му две победи са срещу шампионите на Швеция и САЩ. "Последната, седма среща, бе решителна за вземане на медал срещу грузинеца Джордж Асумбани, който е европейски шампион в тази категория". От тази среща Димитър Дановски получава трето място за цялата категория. "Много трудна среща, едва не я загубих. Бях на сантиметър от загубата, но я спечелих."

Медал Димитър ДановскиНа европейското първество в Порто Виро участва почти целият национален отбор. "За съжаление взехме само 8 медала - един златен, 4 сребърни и три бронзови, от които единият е моят", довърши разказа си Димитър Дановски. Той е приет студент в Лесотехническия университет, където ще съсредоточи усилията си. Догодина участията му в състезанията ще бъдат в категория Мъже.

Очакваме успехите на Димитър Дановски и му пожелаваме златни медали!

Коментари

bravo we zvero

#9 vezo в Сряда, 07 октомври 2009 16:19

Е да, аз четох вече, но са републикански златни медали. Чакаме злато на международно ниво! Браво!

#8 Az в Неделя, 20 септември 2009 11:03

Той вече има доста златни медали!

#7 Мариета в Неделя, 20 септември 2009 02:10

Браво! Чакаме златни медали!

#6 Az в Събота, 19 септември 2009 19:43

Браво на Митко! Не познавам това момче, но дори само от снимките си личи колко е скромен и свестен. Ако някой друг беше толкова успял като него, намаше да стъпва на земята от гордост. Желая му много бъдещи успехи!

#5 kalispera в Събота, 19 септември 2009 00:31

Поздравления. Много успехи и за напред !

#4 t-rex в Петък, 18 септември 2009 18:45

Браво!Пожелавам ти повече бъдешти успехи.

#3 gogata в Петък, 18 септември 2009 13:16

Петя: Браво, Питър!Поздравления!Само напред и нагоре!Желая ти успех и още златни медали!Браво за усилията, упоритостта и таланта!

#2 в Петък, 18 септември 2009 09:59

Нито за момент не съм се съмнявала в Димитър. Той е упорит и сам успя да стигне до световно, а и да вземе медал. Браво, Питър, гордея се с теб!!!!!!!!

#1 Мариета в Петък, 18 септември 2009 00:01

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени