Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Дневният център празнува

03 декември 2009, Четвъртък | 21:44

Дневният център за хора с увреждания отпразнува деня на инвалидите

Хора с увреждания Велинград   Жив дух, желание за щастливи усещания и много усмивки от сърце показаха потребителите на Дневния център за хора с увреждания вчера, 2 ноември. Значими и полезни се чувстват всички, посещаващи центъра - това е тяхното малко щастливо място, където разменят приказки, опит, решават свои проблеми. И всички "приятели", както ги нарича управителката на центъра Ели Зисова, се чустват добре, обгрижени от целия екип, който работи за тях. Това е просто второто тяхно семейство, където отпускат душите си.

   Затова и вчерашното им тържество послучай Международния ден на инвалидите - 3 декември, бе много весело, с много смях и песни. Специално им гостува мъжката фолклорна група към ОНЧ "Отец Паисий" - Румен Влахов, Георги Груйчев, Георги Зинков, Наско Димитров. Във веселото надсвирване взе участие и Димитър Похлупков от инвалиден клуб "Зорница".

Жени инвалиди Велинград   А ето какво отговориха четири от потребителките на дневния център на въпроса на Градвелин "Какво е за Вас денят за хората с увреждания?": Елена Сотирова, 79 години - "Празниците, независимо по какъв повод, са хубави. Човек добива настроение и забравя грижите"; Мария Караджова, 72 години - "На този празник се чувстваме с малко по-особено внимание от страна на ръководството на центъра. На такъв празник се срещаме с хора, с които не сме се виждали отдавна"; Вера Таскова, 80 години - "Празникът ни носи самочуствие и надежда, че животът е и весел понякога"; Радка Данаилова, 72 години - "На този ден не само, че се веселим, но и сме доволни, че и цялата общественост си спомня за нас".

   Вижте кратко видео от празнуването:

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени