Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът Лебанов подписа нов договор

07 август 2014, Четвъртък | 10:59 | прессъобщение

Описание на минералните извори и нова техника за събития ще има Община Велинград

На 6-ти  август2014 г. кметът на Община Велинград Иван Лебанов подписа третия договор за безвъзмездна финансова помощ между Община Велинград, Държавен Фонд Земеделие и „Местна Инициативна Група - Белово, Септември, Велинград” на стойност 78 810,48 лв. Проектът е по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности”  по Стратегия за местно развитие на местната инициативна група и цели да подобри информационната среда и да се улесни достъпа до минералните води в района.

Срокът за изпълнение на договора е 30-ти май 2015 г., като дейностите включват изработка и монтаж на информационни табели и интерактивна карта за качествата и приложението на минералните води в района на Велинград,  Белово и Септември, ново оборудване за Туристически информационен център Велинград. Предвижда се 6 информационни  табла да се поставят в кварталите Чепино, Лъджене, Каменица и в с.Драгиново, с.Варвара, община Септември и при Минералния плаж на гр.Белово, както и малки информационни табели по уличните чешми за обществено ползване на топла минерална вода на територията на община Велинград.  По  проекта  ще се  разработи туристическа маркетингова стратегия за дестинация Велинград. Община Велинград ще закупи и така необходимото при участия в изложения, борси и фестивали мобилно оборудване за провеждане на събития на открито — сглобяем щанд , мобилно озвучаване и осветление, сгъваеми маси и столове, стендове за каталози и флайери, с което да се  повиши и обществения и туристически интерес към традиционните атракции и събития на открито, провеждани в общината.Спечеленият  проект е  следствие  на усилията на Община Велинград да създава адекватни условия за осигуряване почивката на посетителите и населението на общината.

Коментари

:D

#1 в Четвъртък, 07 август 2014 13:06

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени