Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успехът ражда успех

28 май 2013, Вторник | 12:49 | образование

Ден на отворените врати в ПУ „Драган Манчов“

Ден на отворените врати в

Най-добрият мотив за ученика със специални образователни потребностие е  съзнанието, че успява. И затова тук искаме да споделим нашите успехи и постижения, които демонстрираха учениците от Помощно училище „Драган Манчов” в Деня на отворените врати пред гостите си. Заедно с ученици от ОУ „Христо Ботев“ и ОУ “Г. Бенковски” , участници в проекта „Бъдете с Нас и Ний сме като Вас“ децата със СОП  създаваха художествени творби, впечатлени от красотите на природните кътчета в местния парк по време на пленера - едно от планираните мероприятия за този ден. Децата от този клуб имат множество победи в национални и международни конкурси и специално за тях ще бъде организирана екскурзия. Рисунките на всички участници в пленера ще бъдат изложени на изложба, която се подготвя в момента и където ще могат да участват  всички желаещи млади художници.За повече информация се обръщайте  към нас.

Ученици от ПУ драган Манчов

Друго планирано мероприятие за Деня на отворените врати беше концертна програма по повод  24 май – Деня на славянската писменост и българската култура. Облечени в народни празнични носии, момчета и момичета от клуба по „Музика и танци“ към проекта „Бъдете с Нас и Ний сме като Вас“ демонстрираха блестящо уменията си да пеят български народни песни, да играят хора и да рецитират. Гостите подкрепиха с присъствието си ентусиазма на децата и останаха  впечатлени от уменията и способностите им.

            Учениците, работещи в клубовете по проект „УСПЕХ“ също направиха своята представителната изява – изложба от най-хубавите произведения, които те изработиха през изминалата година. В клубовете „Млад природолюбител“ и „Светът на растенията“ учениците усвояваха знания за околната среда, за растителния и животинския свят, опазването на природата по интересен, интерактивен начин, чрез надграждане на нови знания и умения върху личния опит на детето, където то  беше активен участник, наблюдател и изследовател. Хербарии, рисунки, апликации, сбирки от билки, сувенири, изработени от природните материали, оцветени гипсови фигурки на животните  са предметите, представените на изложбата в Центъра за бизнес и информация.

 Само когато нещо е непознато,то плаши и се заклеймява.  Никой не може " да накара" обществото да го приема.Единственият начин е детето да е свикнало с обществото и обществото с него.Чрез съвместните мероприятия, изяви и извънучилищни дейности ние искаме да покажем, че деца със СОП са можещи.Ако хората наоколо демонстрират доверие в  тези деца, е по-вероятно и те самида имат доверие в себе си и да се стремят към приобщаване към ценностите и нормите на обществото.

Тамара Маргова- ръководител на ИИД при ПУ „Др.Манчов” Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени