Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Предимствата на дуалното обучение

30 октомври 2015, Петък | 16:36 | образование

Ученици от ПГИТ "Алеко Константинов" се обучават по дуалната система

Дуалната система на обучение елиминира проблемът с липсата на стаж, който пречи на младите хора да намерят работа по желаната професия веднага след завършване на училище, а фирмите си спестяват разходите и времето за обучаване на новоназначените служители. Освен това тя дава възможност за усвояване на професионални умения чрез работа.

ПГИТ „Алеко Константинов“, гр. Велинград има възможност да обучава своите ученици в реална работна среда, благодарение на производствена практика в някои от най-реномираните хотели и ресторанти в града.

На 28.10.2015г. помощник директорът по производствената дейност на гимназията инж. Тодорка Ланджова посети практическите занимания на XII Бклас със специалност „Бизнес администрация“ и професия „Офис мениджър“ в четиризвездния SPA хотел „Рич“. Учениците и техният наблюдаващ учител Радослав Райчев, главен учител и специалист по икономика и мениджмънт, имаха работна среща със Златко Златанов, собственик на SPA хотел „Рич“ и председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

Г-жа Ланджова представи на г-н Златанов бъдещите професионалисти и  сърдечно му благодари, както за отделеното ценно време, така и за дългогодишната им съвместна работа, изразяваща се в обучаване на ученици от гимназията в реална работна среда и придобиване на опит в обслужването на клиентите рамките на европейския проектУченически практики“.

Основна тема на разговора беше началото на кариерата му като ресторантьор и неговата лична мотивация за професионално израстване в бизнес средите. В основата на постигнатия от него успех той поставя акцент главно върху водещата роля на мениджъра, професионалната квалификация  на персонала и правилната му мотивация за работа, което включва и стремеж за кариерно развитие.

Учениците слушаха с интерес и участваха активно в разговора. Те вече са наясно кои са основните критерии на работодателите при подбора на персонал.

В края на работната среща всички присъстващи бяха удовлетворени от съвместната си работа. Г-жа Ланджова и г-н  Райчев изразиха надежда, че съвместната работа на ПГИТ „Алеко Константинов“ и SPA хотел „Рич“ и за напред ще бъде все така ползотворна и успешна.

Г-н Златанов пожела на бъдещите професионалисти да работят все така упорито, защото вярва, че младите амбициозни и интелигентни хора са бъдещето на хотелиерството в града и в областта. Освен това, той смята, че просперитетът на града е тясно свързан с развитието на туризма и всички заедно трябва да работим за утвърждаването на Велинград като  SPA курорт на международнo ниво.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени