Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Дъга над Клептуза влезе в Националeн календар

17 ноември 2010, Сряда | 23:08 | прессъобщение

Международният фестивал за детска забавна песен “Дъга над Клептуза“ влезе в Националния календар за извънкласни дейности

Организаторите на Първия Международен фестивал за детска забавна песен “Дъга над Клептуза“ в лицето на Община Велинград, Общински детски комплекс, ДЮВИШ”Звънче“ и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите отбелязаха веднага след провеждането му, че се гордеят с постигнатото в рамките на няколко дни. Компетентното жури в лицето на неговия председател Етиен Леви, както и на Мими Иванова, Развигор Попов и велинградският композитор Васил Делиев споделиха впечатленията си от перфектната организация и високото ниво на изпълненията. Те прогнозираха, че качественото вокално представяне на участниците и подбрания художествен песенен репертоар, са предпоставки за развитието на музикалната култура във Велинград.

В резултат на това Дирекция ”Образование, култура и вероизповедания” към Община Велинград своевременно подаде необходимата документация до МОМН за включването на фестивала “Дъга над Клептуза “ в Националния календар за извънкласни дейности в раздел “Изкуства” като получи одобрение. Мероприятията, в съдържанието на този календар имат високо признание от страна на Министерството на образованието, младежта и науката. Освен това Министерството поема финансирането на събития, включени в Националния календар.

Участниците, спечелили първо, второ и трето място ще имат право на стипендии по Наредбата за стимулиране на деца с изявени дарби, което е още един положителен сигнал за нивото на фестивала.

Кметът на Община Велинград Иван Лебанов изказа своите  благодарности за съдействието на Регионален инспекторат - гр.Пазарджик и Национален дворец на децата - София за положителна им оценка, дадена на Фестивала.
 

Коментари

smotan konkurs :/ :n i tapo juri :/

#4 в Събота, 12 ноември 2011 19:50

Супер!Ето,че нашия град от известен става все по - известен! :y :y :y

#3 Mariq Pashova в Вторник, 23 ноември 2010 17:26

:y :y :y :y

#2 в Четвъртък, 18 ноември 2010 18:05

:y това е чудесно, но нека всеки следващ фестивал бъде в читалището в Лъджене, организатори- имайте го предвид

#1 в Сряда, 17 ноември 2010 23:23

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени